Pentru fanii înfometați ai lui „Suleyman”: Hurrem Sultan, amestecul perfect între shaorma și telenovele

Ce vă mai place „Suleyman Magnificul”! Nu dați din cap dezaprobator! Fie că vă uitați cu sfințenie, fie că vă uitați spunându-vă că urmăriți adevărurile istorice, sunteți fan „Suleyman”! Și ca orice fan adevărat nu aveți cum să ratați localul despre care vă vom povesti imediat.

E rezultatul unui melanj spectaculos între kitsch și istețime managerială. E colorat, are mâncare decentă și vinde pahare cu fața celei care a devenit peste noapte mai cunoscută în mediile casnice decât Prințesa Diana. Hurrem_SultanEvident că n-ați ghicit despre ce e vorba, întrucât localul este o noutate pe piața autohtonă.

Hurrem Sultan îi zice și e amplasat exact la Gară, vis-à-vis de McDonalds. Rețeta e simplă: plozii îi lăsați la Mac și consoarta o duceți peste drum, la Hurrem!

Pentru puținii necunoscători, Hurrem e nevasta sultanului Suleyman, frângătoare de inimi și spânzurătoare de cadâne. Pentru gurmanzi, Hurrem Sultan e o shaormerie (fosta Perla Kebab) unde de cum intri rămâi cu gura căscată: afișe cu cei doi conducători ai lumii otomane, poze gigantice cu sultana tolănită languros, fețe de masă cu motive orientale și – piesa de rezistență – cadânele, pardon!, chelnerițele sunt înveșmântate după ultimul trend din anii 1500, întocmai precum servitoarele din serialul umărit cu sufletul la gură de întreaga suflare casnică a țării.Hurrem_Sultan_shaorma Bucătarii au chipiuri de eunuci (ups!), iar pe plasma imensă din interior ne închipuim că nu rulează niciodată meciuri de fotbal sau curse de Formula 1.

Mâncarea e…., ei bine, rapidă. Shaorma de vită e mai bună decât cea de pui, nu au bere, iar baclavaua te face că te lingi pe degete. Nu de foarte multă plăcere, ci fiindcă e extrem de dulce și de lipicioasă.

Fanii adevărați ai serialului pot cumpăra de aici pahare cu chipul sultanei lor favorite, cel mai probabil singura sultană pe care o cunosc. O astfel de amintire costă doar 3 lei și vine în patru culori: galben, albastru, verde  și roșu. Cam ca la McDonalds. Așteptăm cu real interes figurine cu Suleyman, abțibilduri cu copiii domnitorului și postere la pachet cu cadânele. Așa, ca-n calendarele Playboy!

Slana Sultana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *