Pentru patrie şi popor. Jurnalul unui tânăr activist PP-DD (II)

„Astăzi am venit cam agitat la sediu. Avusesem un coşmar nocturn în care se făcea că Florin Condurăţeanu îşi pusese ochelarii cu lentile mov, deşi purta o cămaşă galbenă. Cred că ar fi un semn rău pentru unitatea partidului dacă unul din seniorii săi ar avea o atât de gravă deviere de la normalitate. La sediu m-a întâmpinat, ca de obicei, Doiniţa, secretara care făcuse din feliile de pizza un adevărat fetiş. Nu m-ar fi surprins să o văd în compania unui cocalar. Chiar am întrebat-o ce fel de bărbaţi preferă, subţiri şi crocanţi, sau moi şi pufoşi. Mi-a răspuns că nu contează, atâta timp cât au blatul de 22 de centimetri.

13 e cu ghinion
Discuţia devenise interesantă, dar a fost întreruptă de intrarea domnului consilier Florin Boca, foarte nervos pentru că nu-şi găsea cheia de la una din cele treisprezece case ale sale. Mi-am permis să-i spun că nu degeaba treisprezece e un număr cu ghinion, dar am regretat imediat, domnul consilier aruncând o înjurătură de şantier pe care tastatura mea n-o poate reda exact, tasta cu litera P făcându-mi probleme uneori. După ce s-a mai calmat, Boca m-a chemat în biroul său, anunţându-mă că urmează să participe la o videoconferinţă cu domnul preşedinte Dan Diaconescu.

Papa juca Solitaire
Pe ecranul unui televizor au apărut câteva imagini cu Papa Francisc bând o bere în refectoriul Palatului Apostolic. Boca mi-a explicat că, uneori, transmisia OTV mai interferează cu sistemul de supraveghere video al Gardei Elveţiene de la Vatican. După câteva minute în care l-am mai văzut pe Papă jucând Solitaire, a apărut pe ecran figura îngândurată de problemele patriei a domnului preşedinte Dan Diaconescu. După ce a vorbit cu organizaţiile PP-DD din Caracal, Băicoi, San Francisco şi New Delhi, domnul preşedinte a intrat în legătură cu noi. Era foarte supărat, pentru că ne-a întrebat din prima: „Ce pepededeul meu faceţi acolo, la Iaşi?” Trebuie să recunosc că domnul Dan Diaconescu are o dicţie bună.

Informaţia e cheia
Domnul Boca nu s-a lăsat intimidat şi a răspuns că e bine că ne aflăm între USL şi PDL, pentru că, nu-i aşa, „între două, nu te plouă”. Nu ştiu dacă domnul preşedinte a fost mulţumit de răspuns, pentru că imaginea lui a dispărut brusc, pe ecran apărând din nou Papa care îmbrăcase tricoul lui Lazio şi făcea genoflexiuni la fereastra dinspre Piaţa San Pietro. Vâzându-l, Boca şi-a notat repede ceva într-o agendă. După două zile, am aflat că a câştigat o mie de euro după ce pariase pe victoria lui Lazio la Palermo. Atunci mi-am dat seama cât de mult contează informaţia în contextul politic şi că, dacă vreau să ajung cu adevărat puternic, trebuie să mă conectez la cele mai rapide şi credibile surse de cunoaştere. Deocamdată, sunt mulţumit că am reuşit să decodez canalele Spicy şi Penthouse. Dacă nu orbesc până la alegeri, pot spune că am tot viitorul în faţă”.

(va urma) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *