Perle de bac, producția 2013: „O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool”

Pe lângă șansa de a ne da cu părerea, de a ne impacienta și de a acuza, la grămadă, școala românească, munca profesorilor, calitatea genelor mioritice, Guvernul și conspirația iudeo-masonică, examenul de bacalaureat ne oferă și privilegiul de a ne delecta cu producția de „perle” a tinerilor care se confruntă cu examenul de maturitate. perleMonstruozități gramaticale, aberații logice, confesiuni emoționante, viziuni halucinante – toate fac deliciul presei și, astfel, și al nostru, al cititorilor și telespectatorilor degrabă devoratori de examene naționale. Mai apropiat de suferințele și dificultățile mintale ale tinerei generații decât predecesorii săi, ministrul Educației, Remus Pricopie, le ceruse inspectorilor şcolari și profesorilor din centrelor de corectare să nu mai dea publicităţii listele de „perle”. I-o fi fost teamă de concurență, de vreme ce el însuși a emis o mo(n)stră fabuloasă: „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj”! Cum, necum, iată că unii profesori au avut ceva mai mult umor decât șeful Educației și lor trebuie să le mulțumim că nici în acest an nu ducem lipsă de roadele acestui izvor nesecat de „creativitate” școlară…

Despre importanța modelelor pentru tinerele generații

– „Modelul meu în viaţă este Gigi Becali, în afară de faza cu puşcaria”.

– „Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”.

– „Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viaţă bună, deci aşa vreau să ajung şi eu”.

ANAF - BECALI - CONFERINTA– „O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie”.

– „Multă lume a critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la elevizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci”.

– „Este foarte important să îţi alegi un model în viaţă. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinaţi. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea”.

– „Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună”.

Atenție, candidatul se confesează!

– „Vă rog eu să-mi DATZI cinci, am problem acasă nici nu VRETZI să SHTITZI. FACETZIMI un bine, sânt amărat”.

– „Eu sunt de partea ministrului în privinţa copiatului”.

– „Ţoalele astea nu se potrivesc deloc cu ceea ce este cool pentru mine. Auzi, haine gri cu petice, cojocel, gumilastici. Aş purta cel mult un jins cu petice, da să fie Calvin. Merge asta cu bocancii, da să aibă stil, marcă. Port şi sacouri şic, dar cu piele în coturi, nu cu sac pe umeri. M-a deprimat fragmentu ăsta”.

– „Nam nici o ideie cum trebuiam să mai dezvolt ideia aceasta, că poiezia este compusă aşa că nam nici o emoţie pozitivă asupra ei”.

George_Calinescu„În vechime nu era Facebook”

– „Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”.

– „Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”.

– „Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”.

Ce este jurnalul și la ce folosește

– „Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place”.

– „Un jurnal e bine să ai ca să vezi cât de prost erai în trecut şi câte fete ţi-au mâncat bani”.

– „Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte şi te compromite”.

Zacuscă de perle

– „Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţie ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea şi prin locuri necurate şi că a murit de sifilis”.

– „N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern”.

– „Ce spaţiu, când totul se petrece pe pământ, pe strada Băneasa, lacul Floresca, în 1950. De unde nave cosmice atunci?”

– „Perspectiva este anostă, deprimantă, nu se vorbeşte de mallul din zona Băneasa, numai de străzi murdare, oameni săraci, hamali”.

– „Mă doare-n umăr de tine”.

– „Rolul ghilimelelor e să știi tu, că ești cititor, că n-a zis asta autorul, ci că a auzit pe undeva și și-a scris repede în carnețel.”

– „Eu din ce a zis Lucian Blaga n-am înţeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc”.

– „În această poezie, luna semnifică noaptea, şi asta înseamnă că a venit timpul acţiunilor care nu pot fi făcute ziua”

– „Bărbaţi cu ochii mari şi pe alocuri curioşi”.

– „Tendinţa (lui Margulis) de a avea încredere în oameni, ducându-l de nas”.

– „Margulis poate fi asociat cu Gogoaşa care a fost păcălită de vulpe”.

– „Cu trup şi suflet înseamnă a avea încredere într-o persoană care te-a pătruns”.

– „Omul este fericit atunci când dragostea-i ajunge până-n fund”

– „Ca în poezia „Pe lângă plopii fără solzi””.

– „Mărul – fructul iscoadei”.

– „Pronumele le arată o direcţie, aici poetul demonstrează că adoarme…”.

Să ne amintim de 2012…

Ilie_Moromete– „Părerea mea e că Ilie Moromete lua la mişto pe toţi pentru că se credea superior din naştere. N-a avut nevoie de multă şcoală şi de aceea e idolul meu”.

– „Vitoria Lipan şi-a înmuiat bine picioarele în apa poporului roman”.

– „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci”.

– „Baiazid i-a zis cel bătrân lui Mircea să facă mişto de el”.

– „Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat”.

– „Slavici de asemenea întruchipează moralul în sânul mamei lui Ghiţă”

– „Mara punea banii în colţunaşi…”

NOTĂ: Sursele perlelor sunt talentații candidați la examenul de bacalaureat, prin intermediul site-urilor realitatea.net, rtv.net și click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *