Pesediştii au dat în febra alegerilor

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

La începutul lunii iunie, PSD Iaşi va desemna candidaţii pentru şefia Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului Iaşi. Cel puţin aşa promite şeful pesediştilor ieşeni, Gheorghe Nichita. Actualul primar deja şi-a anunţat intenţia de a candida la un al treilea mandat, în timp ce pentru şefia CJ îl pregăteşte (neoficial) pe Victorel Lupu, funcţionarul bun de la Finanţe. Cei doi candidaţi ai PSD vor intra apoi prin furcile caudiene ale sondajului USL, că nu degeaba s-a format o alianţă de stânga-centru-dreapta (PSD-PC-PNL) în România. Şi viceversa.

În culise, meciul încă se joacă: un Tudor Ciuhodaru (PC) şi, respectiv, un Relu Fenechiu (PNL) aspiră la aceleaşi funcţii deschizătoare de fonduri. Dacă în cazul primului, sondajele îl arată pe o poziţie onorabilă, liberalul stă mai prost şi decât un fost ministru al Educaţiei ieşit din nou deputat doar pentru că a înlocuit găleţi electorale cu microbuze şcolare, recte Cristi Adomniţei.

Cert este că Nichita ar fi pe primul loc. Atât în judeţ, cât şi în municipiu, dacă ar fi să ne luăm după sondajele pesediste.

Avem cel puţin 16% în faţa PNL, şi în judeţ, şi în municipiu“, spune Gheorghe Nichita.

De conservatori a amintit în treacăt şi doar la mişto pe principiul “sunt orgolii şi în partide de 2%”. Dar orgolii nu sunt doar în partidul cu mustăţi şi antene. După cum auzim de pe coclauri, starea de urgenţă s-a instituit în mai multe organizaţii roşii, unde există nemulţumiri vizavi de compromisurile care trebuiesc făcute în direcţia Dreaptă.

Până una alta, atât Nichita, cât şi Fenechiu susţin că, în luna iulie, USL va arunca pe piaţă candidaţii unici pentru cele două funcţii sus-amintite.

Punem pariu că se prelungeşte măcar până în toamnă?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *