Petrecăreţul de la Centrul Cultural Francez

Daia Dan

Daia Dan

Fără să vrem şi absolut din întâmplare – pe parola noastră! – am aflat că un angajat al Centrului Cultural Francez din Iaşi, asistentul cultural Dan Daia, a fost – subliniem A FOST – unul din cei mai petrecăreţi şi nonconformişti tineri din câţi s-au aflat vreodată în Iaşi. Iar acest lucru nu ni l-a spus vreo babă bârfitoare, ci chiar petrecăreţul cu pricina care „s-a pocăit” în faţa a peste 50 de adolescenţi şi tieri studenţi:

“Am urmat Liceu Militar de la Breaza, timp în care m-am apucat de fumat. Am fumat bine însă, mai ales în facultate. Cam câte două pachete de ţigări pe zi. M-am lăsat când mi-am întâlnit viitoarea soţie şi mi s-a părut nepoliticos faţă de ea să mă aşez lângă ea mirosind a ţigări, ea fiind şi o persoană care nu suportă fumul de ţigară. Acum, mai fumez din când în când. Bineînţeles, am tras şi nişte beţii crunte cu tovarăşii mei de la liceu, de nu ne-a mai trebuit de atunci. Dar, important e că nu am exagerat cu ele”, mărturiseşte Dan Daia.

Destăinuirea a fost făcută în cadrul dezbaterii „Modelul meu în viaţă”, organizată de Centrul Regional Antidrog Iaşi. Văzând că amintirile invitatului nu prea sunt compatibile cu ideea de model pentru tineri, organizatorii au încercat subtil să schimbe subiectul. Fără succes, însă. Mai ales asistentul cultural de la CCF tocmai a fost întrebat dacă nu a consumat droguri în studenţie:

“Nu, nu am consumat niciodată nici un fel de drog (să-l credem?) în afară de tutun şi alcool. Ştiu că aveam un coleg care fuma marijuana, însă nu am fost niciodată tentat să fumez”.

Inspiraţi, expiraţi şi-apoi iar inspiraţi! Hai, monsieur Daia, nici măcar aşa oleacă? Mărturiseşte, că nu te spunem soţiei!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *