Ieşenii simt enorm şi văd monstruos

Pesimismul a pus stăpânire pe ieşeni, acum, în prag de sărbători. Oamenii nu văd cu ochi buni viitorul, care pentru ei „nu sună bine”, datorită scumpirilor la produsele de strictă necesitate care au fost deja anunţate.

“Ne vom descurca foarte greu în această iarnă. Vom scădea cu siguranţă cheltuielile, la haine, câteva alimente. Nu avem ce face”, spune Dana Brânză, 42 ani, statistician.

„Foarte greu va fi în perioada următoare. Nu ştiu ce voi face cu banii, dar sper să mă descurc. Voi apela şi la copii mei, voi mai strânge punga. Poate mă încadrez undeva să mai iau un serviciu, deşi sunt pensionar”, Gheorghe Damian, 65 ani, pensionar.

„Aşteptăm să vedem ce măsuri iau asociaţiile de locatari pentru această iarnă. Este o problemă legată de preţurile comercializate, autorităţile spun că pensionarii vor primi subvenţie, dar acestea ajung doar pentru 10% din populaţie. Deocamdată nu am găsit nici o soluţie pentru perioada următoare. E greu, voi închide un calorifer, gazul, alte soluţii prea mari nu sunt. Dar consecinţele vor fi drastice”, Dumitru Marangoci, 65 ani, asistent medical.

„Nu ştiu cum voi face faţă la cheltuielile la ce se anunţă. Dar dacă o să se poată descurca alţii, sper să pot face şi eu acelaşi lucru. Voi elimina o vacanţă, o haină…”, Cătălin Ciobanu, 42 ani, inginer.

„Suntem muritori din toate punctele de vedere! Nu vor exista soluţii pentru perioada următoare, dacă sunt doar hoţi, mafie. Vom muri şi asta e! Hainele, alimentele, excursiile sunt deja lucruri sfinte!”, Ionel Racoviţă, 48 ani, constructor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *