Petru Movilă, nemulţumit de deciziile lui Băsescu din interiorul PMP. Petrică şi lupul UNPR

Jale mare pentru deputatul Petru Movilă, cel care, în urma unor jocuri politice întreprinse la nivel central, s-a văzut în situaţia de a pierde şefia filialei ieşene a PMP. Astfel, conform unei înţelegeri parafate chiar de Băsescu, în urma fuziunii între PMP şi UNPR, progresiştii au preluat conducerea acolo unde organizaţiile PMP au obţinut un scor electoral inferior UNPR-ului. Aşa că Gheorghe Emacu l-a înlocuit pe Movilă la conducerea PMP Iaşi, cauzându-i acestuia o depresie greu de vindecat. Mereu pe fază, am surprins o corespondenţă purtată de Petru Movilă cu câţiva psihanalişti de prestigiu.

  • Domnu’ doctor, mi s-a făcut o mare nedreptate politică. Iar cum politica e viaţa mea, simt că s-a atentat la însăşi esenţa fiinţei mele. Cum aş putea oare să mai privesc un răsărit de soare, o lună plină, un porumbel în zbor, atâta vreme cât nu mai sunt preşedinte? Eu, care am zidit această filială de la zero, am zămislit doi consilieri locali, am candidat eu însumi la funcţia de primar, dar am pierdut cu măreţie, aşadar, cum e posibil, doctore, să sufăr o asemenea lovitură sub centură de la însuşi naşul meu, Traian Băsescu? Ce să caute domnul Emacu, un ilustru necunoscut, în fruntea PMP? Hai, că pentru doamna Bogdănici, tot una e, că ea a fost şi înainte în PMP, e de-a casei, ca să zic aşa. Cu stimă, Petru Movilă.
  • Distinse domnule Petru Movilă, vă înţeleg problema, dar trebuie să recunoaşteţi că dezorientarea este o boală profesională a politicienilor. Mulţi uită de unde au plecat şi încotro se îndreaptă. Putem vorbi chiar de un Alzheimer parlamentar, când nici nu mai ştii cine eşti. De pildă, te scoli dimineaţă în banca grupului UNPR şi te trezeşti spre seară la PMP. Deocamdată, sfatul meu e să asiguraţi o convieţuire paşnică cu domnii de la UNPR, dar, pe de altă parte, pentru a vă defula, să nu mai călătoriţi o perioadă cu taximetrele de la Parma Tax. Cu stimă, dr. Veniamin Postache.
  • Domnu’ doctor, iată, au trecut doar câteva zile de la recomandarea dumneavoastră şi mă simt deja mai bine. Nu numai că nu mai circul cu Parma Tax, dar nu mai ies deloc din casă. Îmi înec amarul în muncă susţinută pentru un nou proiect politic. Da, le voi demonstra tuturor că Petrică Movilă nu poate fi doborât aşa uşor. Deja m-am înhămat la făurirea unei formaţiuni politice unice în România. Pentru că sunt nostalgic, va avea aceleaşi iniţiale ca şi Partidul Mişcarea Populară. Cum zice legea, va avea, firesc, trei membri: Petrică Movilă Preşedinte! Unic, percutant, vizionar! Ne vedem la toamnă, domnilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *