Pierdere de timp garantată. Citiri în aure şi-n stele verzi!

De ceva vreme vă tot povestim noi despre tehnici de prostit lumea disperată şi dornică de integrare în absolut. De mai bine de un an, au proliferat pe piaţa ţeparilor tot felul de băieţi şi fete care au descoperit cum să facă bani de chirie şi de abonament la telefonul mobil. Ei nu-ţi promit marea cu sarea, ci liniştea supremă, înţelegerea absolută a Sinelui Divin şi a drumului către Marea Desăvârşire. Nu se pretind un fel de Buddha, Allah sau Iisus, ci nişte umili (şi aici le dăm dreptate) învăţăcei ai unor şarlatani care îşi spun maeştri…

Terapii pe firul scurt

Cu doar o specializare rapidă de o zi jumătate, maximum două, şi în schimbul câtorva sute de euro, oricine poate fi un guru al celor care nu pricep nimic. Sau sfetnic personal, asta fiind varianta cea mai OK din punct de vedere deontologic, dar de neacceptat de către cei care vor să facă bani pe seama disperării oamenilor.vrajeala_3

Povestea nu e nouă, ci are câteva mii de ani. Totul a pornit de la Oracolul din Delphi, care n-a avut de treabă şi şi-a scris pe frontispiciu o propoziţie adevărată, dar greu de înţeles şi de asimilat: „Cunoaşte-te pe tine însuţi”. Vi se pare simplu? Aparent, da, spun mulţi şi ne dau şi exemple. Mă recomand: „Sunt Gogu, am două mâini, două picioare, un cap, eventual mobilat cu ceva substanţă cenuşie, ştiu să fluier după fete, scuip seminţe, am citit câteva cărţi plus Abecedarul, adcă ştiu şeptică, macao. Bani câştig din ani în Paşti, trăiesc din pensia bunicii ori din leafa gagicii. În rest, flăcău ‘nalt ca bradul şi isteţ ca gardul”. Ce-i de nepriceput aici ?

La o primă vedere, lucrurile pot fi simplificate, dar iată că vine alde Descartes, Eistein şi alţi gânditori care ne spun că omul nu este doar carne şi oase, ci şi energie. Cugetă, simte, iar Masaru Emoto ne bagă şi mai tare în ceaţă şi aduce vorba despre apă, din care am ieşit ca să ne întoarcem în pământ.

Dincolo de băşcălie, treburile nu sunt foarte simple şi poate că a venit vremea să ne cunoaştem adevărata structură. Cercetătorii spun, după ce marii maeştrii ne-au bătut la cap, că suntem trup şi suflet, că suntem o vibraţie a Universului şi că ar fi bine să ne evaluăm corect şi să ne folosim capacităţile la maximum. Lucrurile sunt demonstrate de fizica cuantică, apoi aplicate de psihologia cuantică şi puse în scenă de băieţii isteţi de la Hollywood. Cine n-a văzut „The Secret”? Dar câţi l-au priceput?

Şamanism de Bahlui

Ei, de aici intervin afacerile cu mintea şi sufletul omului. Dornici să ne explice natura noastră Divină, Universală, au apărut, ca şi muştele după iz, tot felul de învăţaţi. Unii mai tineri ca alţii, şcoli la un seral de care nimeni n-a auzit. Că ei vor să viseze şi să-şi pipăie aura e treaba lor, dar deja smintesc şi lumea din jur.vrajeala_2

Fac adunări, meditaţii, ne dau sfatui şi ne îndrumă către reunirea cu bucăţile pierdute de suflet. Partea proastă este că sunt mulţi oameni, sfâşiaţi de probleme şi de necazuri sufleteşti, care îi caută după ce şi-au pierdut încrederea în orice. „Vă invit la o călătorie în lumea misterioasă şi nesfârşită a corpurilor noastre invizibile. Descoperim împreună cum aura ne influenţează viaţa – şi cum viaţa ne influenţează aura”, ne invită, şăgalnic, o jună la o serie de evenimente banal intitulate „Seri pozitive”.

Păi, la alea negative cine ar veni? Şi ce să facem acolo? Să învăţăm despre „câmpurile noastre eterice ce poartă amprente atât ale atitudinilor şi acţiunilor (şi interacţiunilor) noastre cotidiene, cât şi ale vieţilor trecute sau ale descendenţei noastre astrale. În aura noastră se poate citi trecutul, prezentul şi viitorul, potenţialurile, înzestrările, dar şi problemele comportamentale”. Dezacordurile le aparţin, virgulele dintre subiect şi predicat le-am scos noi!

„Abordăm subiecte practice şi de interes pentru toată lumea: culori, haine, alimente şi alte detalii prin care ne putem acorda mai bine corpul fizic la vibraţia corpului energetic”. Dacă sunteţi curioşi, nu aveţi decât să mergeţi la întrunire. Pe 27 august, la Librăria „Floarea Vieţii” din Iaşi.

Loteria vrăjelilorvrajeala_1

Dincolo de caterincă, trebuie să recunoaştem că există maeştri iluminaţi, că sunt oameni care ne cunosc trupurile până la nivel de mitocondrie şi ştiu în fiecare secundă câţi atomi am schimbat cu mediul din jur şi câtă energie am asimilat ori am oferit. Dar oamenii ăştia au girul timpului, au bărbi lungi şi mii de fire albe de păr de la cât au studiat. Ei nu au ales terapiile energetice drept alternativă la şomaj, ci au învăţat, fiindcă au vrut să vadă ce a urmat după Big Bang, nu ca să facă rost de bani pe timp de criză.

Domnişoarele astea care zâmbesc şăgalnic în aşteptarea prinţului ce va sosi pe cal alb şi le va lecui de întrunirile muieratice de la „Serile pozitive” nu au trăit ca să-şi poate simţi propriul corp, darămite pe ale altora (energetic vorbind, nu trupeşte!).

Cum pot ajuta ele oamenii şi cum pot vedea altceva în afară de stele verzi atunci când propria experienţă le va pica în cap, sub forma unor sudalme de la cei păcăliţi?

Articolul nostru are rol de avertisment. Dacă îl luaţi în seamă, e bine. Dacă nu, pariaţi pe aura voastră!

Celesta Gălbenuş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *