Politicienii n-au făcut mare brânză, dar subprefectul – da!

După atâția prefecți și subprefecți „jucători” – Apostol și afacerile, Prisăcaru, MAZ-urile și terenurile, Păduraru și poeziile ori Tomașeschi și plângerile penale –, e aproape neverosimil ce se întâmplă, mai nou, prin partea dinspre magazin și Palat a Casei Pătrate. Obișnuiți cu atacuri, acuzații, dosare, comenzi, șopârle și valeriansălăvăștri, a ajuns să ni se pară de-a dreptul suspectă starea de normalitate din Prefectura ieșeană. Explicația este, totuși, simplă: pentru prima dată după atâția ani, se întâmplă ca șefii politici din Primărie și Consiliul Județean să aibă aceeași culoare politică precum cei „apolitici” din Prefectură: fostul (să zicem) PSD-ist Romeo Olteanu și fostul (să zicem) conservator Bogdan Abalași. La fel de simplă, ba chiar plictisitor de simplă, e starea de normalitate instaurată, normalitate care reduce rolul șefilor din Prefectură la obligația de a se poza alături de steag, de a citi discursuri cuminți, de a tăia panglici și de a participa la tot felul de simpozioane, târguri și expoziții.

Politicienii n-au făcut mare brânză, dar subprefectul – da!Din fericire, există, totuși, un personaj care luptă din răsputeri pentru ca Prefectura să nu ajungă chiar cea mai plictisitoare instituție a județului și care, dacă tot nu o poate face cea mai puternică, se străduiește să o facă măcar simpatică și amuzantă. Nu de jovialul prefect e vorba, de campionatele lui de bridge și de cum însuflețește atmosfera pe la petrecerile private ale vedetelor invitate la sindrofii de genul celei organizate de Radio Zu. La „adjunctul” său conservator ne refeream, la mai junele și cumintele Bogdan Abalași, cel care ne descrețește frunțile aproape zilnic lăsându-ne să citim, pe pagina sa de Facebook, rânduri meșteșugite despre importanta sa activitate întru dezvoltarea județului.

Grație acestui mediu inestimabil de comunicare politică și administrativă, am putut fi părtași și noi, măcar virtual, la acest spectacol al relansării pe plan județean a industriei zootehnice și de prelucrare a laptelui, pe care sub-reprezentantul Guvernului în teritoriu l-a descris așa: „Astăzi am fost gazdele întâlnirii dintre producătorii mici și mijlocii din județul Iași cu proprietarii de pensiuni. Evenimentul a fost organizat de Camera Agricolă a județului Iasi și a avut drept scop promovarea produselor autohtone, tradiționale din mediul rural”.

Să-l admirăm în aceste poze pe simpaticul subprefect ciocnind un pahar de lapte alături de vicepreședintele liberal al Consiliului Județean, Victor Chirilă, și să sperăm că produsul nu avea aflatoxină! Să urmărim cu câtă atenție citește prospectul despre procesul laborios de metamorfozare a laptelui în urdă, brânză și cașcaval! Să remarcăm pioșenia cu care, alături de liberal, așteaptă ca bucatele, precum și digestia ulterioară, să fie binecuvântate de către trimisul mânăstirii! (Am verificat: nu e Înaltpreasfințitul, deși seamănă izbitor!)

Copleșiți de admirație și înnebuniți de poftă, îl felicităm pe subprefect pentru inițiativele și realizările sale și îi dorim mult succes în continuare! Sigur, noi ne-am fi gândit că problemele județului sunt altele, cum ar fi sărăcia, infrastructura, Aeroportul sau timiditatea investitorilor, dar, pe de altă parte, nici de la brânză sănătoasă n-a murit nimeni! Totuși, domnule subprefect, avem un sfat: mare atenție la brânza de călugăr, că are colesterol și îngrașă!

Tele Mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *