Poliţiştii ieşeni, o specie pe cale de dispariţie

20 de locuri pe lista neagră a demiterilor din Poliţia ieşeană, 30 de cereri de autosuspendare. Cam aşa s-ar traduce capacitatea şi pofta de lucru a oamenilor care veghează la siguranţa noastră. Cele mai multe cereri de suspendare sunt pentru o perioadă determinată, poliţiştii specificând că doresc să plece la muncă în străinătate.

„Costurile sunt mai puţine, poliţiştii sunt mulţi şi astfel suntem nevoiţi să facem disponibilizări. Este vorba despre aproximativ 20 de posturi din cadrul poliţiei rurale, investigaţii criminalistice şi ordine publică. Din păcate nu putem suplini cererile de suspendare cu posturile radiate. Cu toate acestea, numărul celor care vor pleca, nu va afecta bunul mers al lucrurilor”, spune Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi.

Disponibilizările se vor face pe baza unei evaluări a capacităţilor poliţiştilor şi, bineînţeles, va avea importanţă şi activitatea desfăşurată de-a lungul timpului.

Având în vedere faptul că poliţia criminalistică are un rol important în rezolvarea cazurilor de violenţă majoră, crime, asasinate, sinucideri, punerea pe liber a poliţiştilor specializaţi pe acest domeniu va aduce şi mai multe cazuri neelucidate.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *