„Pont” pentru doamne și domnișoare: Cum să dați bani de pomană pentru un curs de relaţii rapide

Adică, un curs rapid de relaţii, ce-i greu de priceput?! Tot vorbeam noi zilele trecute că sunt la modă cursurile, trainingurile, work-shop-urile şi tot felul de întâlniri publice la care plăteşti ca să înveţi ceva sau să te dezveți de altceva. Curs de citire rapidă, Curs de vorbit în public, Curs de maniere, Curs de alergat în jurul cozii – toate sunt ţinute de traineri cu experienţă. Da’ toţi au experienţă, zic ei!curs_relatii_1

Oferta cu „puncte, puncte”

Sunt şi cursuri de făcut amor, de Cum să avem relaţii sănătoase şi de Cum să nu ne înşele bărbatul ori nevasta. Surpriza care ne-a surprins nu a venit din titlul cursului, ci de la trainer, o duduie blondă, şef pe la rotarieni (am vrut să scriem „masonii din liga secundă”, dar nu ştim exact dacă aşa este) şi pe la cel mai frumos şi mai costisitor complex din ţară, un palat care a rupt gura târgului, ridicat pe leşul ştrandului.curs_relatii_3

Duduia cu pricina, doamnă respectabilă, de altfel, vrea să ne înveţe totul despre femei. Da’ chiar tot! Şi cum să mintă, şi cum să se îmbrace ca să sucească gâturi, şi cum să fie seducătoare şi cum să se cunoască pe ele. Doamnele şi domnişoarele, de ele vorbim.

„Oare de ce ne complacem uneori în a fi doar o faţetă a femeii ce suntem în realitate…? De ce înăbuşim în noi amanta, copila, chiar femeia…? De ce renunțăm la a fi femeia completă şi complexă care există în fiecare dintre noi? Atât de mult ne-au acaparat grijile de zi cu zi, facturile de plătit, copiii de educat bărbaţii de păstrat, sarcinile de serviciu de îndeplinit…?”, se întreabă duduia blondă într-un text cu prea puţine virgule şi cu prea multe „puncte, puncte”.

Sigur că demersul ei este lăudabil, fiindcă de când lumea şi pământul ne dorim să fim iubiţi şi iubite, să fim frumoşi, băftoşi şi cu portofelul plin. Iar gheişele şi doamnele de companie nu sunt o invenţie, ci o necesitate a unei societăţi măcinate de frustrări.

Ce nu pricepem noi şi nici n-o să aflăm, fiindcă n-o să mergem la curs, este de ce duduia amestecă lucrurile. Adică, dacă vrea curs de relaţii, de ce nu tocmeşte vreun priceput ori pricepută şi se expune ea oprobiului public, ca să aibă pe urmă buline roşii pe CV?

Cu tutorialul la trainer

Or fi ele importante relaţiile din budoar, dar noi zicem că-i treaba fiecăruia şi cine n-are manual să-şi cumpere ori să-şi descarce de pe „iutub” un tutorial, ca să nu-l râdă babele.curs_relatii_2

Duduia insistă totuşi să ne atragă în oferta ei şi ne dă exemple de ce necazuri se pot întâmpla în viaţă: „De câte ori n-am auzit… ”AIA mi-a furat bărbatul…” ”Femeile astea (din afara cuplului, evident) se îmbracă provocator şi le sucesc mințile bieţilor noştri bărbaţi”… ”Din vina EI nu mai am eu casă… (în sensul de cămin)”… ”AIA îl ţine departe de mine…” ”AIA i-a făcut vrăji…”. Și mai sunt şi alte remarci acide, dar cam toate se referă la AIA…cealaltă… Niciodată EU…”.

Textul integral (fără corectură) se doreşte a fi momeala. Duduia blondă continuă: „Şi acum, dragă FEMEIE, hai să facem un exerciţiu…simplu… Ce te împiedică pe tine să fii AIA în relația ta de cuplu?… Ce te împiedică pe tine să-i oferi tot ce îi oferă AIA bărbatului de lângă tine? Ce te împiedică să-i ştii frământările, mirosul, gustul, dorinţele, să-i înţelegi tăcerile şi să-i asculţi inima?… Ce te împiedică sa fii completă, complexă şi fericită alături de partenerul tău de cuplu?”.

Chiar aşa? Ce te împiedică? Nimic, în particular. În public, poate teama de ridicol ori pudibonderia necesară atunci când deja eşti persoană publică, femeia-mamă, femeia-lider şi femeie-trainer…

Adoratta Flămânzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *