Popa şi Oprea, doi profesori aflaţi la coada catalogului clasei politice

Deşi este copreşedinte al noului PNL, filiala Iaşi, senatorul Dumitru Oprea se zbate de bună vreme într-un con de umbră care ameninţă să se transforme într-o piramidă de faraon al politicii. Oprea îşi consumă singurătatea anonimului de cursă lungă postând succinte comentarii pe blogul personal în care îşi exprimă, într-o manieră fadă, părerile despre viaţa şi lumea politică. „Bârfa de Iaşi” a surprins recent un dialog între Dumitru Oprea şi senatorul PNL Mihaela Popa, doi profesori sătui de băncile parlamentului.

Dumitru Oprea: Bună, Miha, dar ce bine arăţi! Ţi-a priit sesiunea asta legislativă, nu glumă!
Mihaela Popa: Eh, mi-am descoperit o nouă vocaţie, cea de mediator. Cum apare la Senat o sămânţă de scandal, cum mă bag cu pliscul şi-o înhaţ! La votarea noului guvern Ponta, am spart vreo cinşpe seminţe numai la ministrul diasporei.

Bun, mă bucur că ţi-ai găsit o ocupaţie utilă, nu ca mine. Din păcate, sunt foarte deprimat, dragă Miha. Mi-au rămas prieteni fideli doar pixelii monitorului pe care-mi exprim chibzuitele mele opinii despre politică.
Ei, na! Mitică, mai ieşi şi tu din cancelarie, mai ieşi la interval să te baţi cu comuniştii. Pentru că eşti profesor ca şi mine, îţi dau un sfat: mergi la toaleta Senatului şi surprinde-i pe parlamentarii chiulangii, ăia care poştesc o ţigară în timpul amendamentelor. Fă-le scandal, rupe-le numerele matricole de la limuzine, dă de pământ cu basca şoferilor personali!

Vai, îmi ceri prea mult… Eu am fost rector, nu pedagog de şcoală specială.
Ce să-ţi spun! Dacă iei tot Parlamentul şi-l tunzi zero, la jumate dintre ei vei găsi pe căciulă câte-o muscă bâzâind la DNA. Vei avea parte de acţiune, stai liniştit, totul e să vrei să intri în reţea.

Aoleu, ce reţea? Eu prefer să fiu legat în paralel, nu în reţea.
Că eşti paralel, ştiu, dar, te rog, nu vorbi de legat, că mă trec fiorii.

Eh, poate că ar fi mai bine să rămân om gospodar, aşezat la blogul lui.
Treaba ta, dar o să vină alde Tomaşeschi peste tine şi te vei trezi pe pietonal hrănind porumbeii cu covrigi de la Mămuca, în timp ce buldogul de la Iaşi face ordine în partid.

Nu-mi fac probleme. Viruşi din ăştia am mai găsit prin calculatoarele de la universitate. Veneau, trânteau pe jos vreo două harduri, urlau printre cipuri şi dispăreau la prima injecţie cu PCicilină. Ah, şi mai am o rugăminte la tine, Miha. Când mai scuipi seminţele alea de scandal în Senat, n-o mai fă în ceafa mea. Eu înţeleg că suntem la tribuna parlamentului, dar, te rog, n-o transforma în peluză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *