Poza zilei :Semaforizare inteligentă la Iași

Iașul bate de la distanță orice mare oraș al lumii în materie de semaforizare inteligentă!Investițiile făcute pe plan local în această direcție își arată de abia acum roadele. Iar pentru a ajunge la această constatare care ne umple sufletele de mîndrie nu trebuie să faci cine știe ce ocol al orașului în 80 de minute. Este suficientă o plimbare la pas pe strada Independenței, una din cele mai circulate din localitate. Imaginile de mai jos, surprinse astăzi după amiaza , ne dovedesc adevărul celor spuse mai sus.

WP_20170802_19_19_50_Pro[1]

Pentru cei care vin dinspre Piata Independenței și vor să treacă strada să meargă ,să zicem, spre Bolta Rece, semaforul afișeză, pe un fond de roșu superb, un șir de cifre care urmează a fi descifrate de specialiști. Pentru cei care vor să traverseze dinspre Bolta Rece, lucrurile sînt un pic diferite.

WP_20170802_19_47_38_Pro[1]

Dupa cum se vede, este verde.

Trăgînd linie și adunînd avem că semafoarele afișează simultan două culori diferite, în funcție de direcția de deplasare. Semaforizare mai inteligentă ca asta nu poate fi întîlnită niciunde.

P.S. Nu este un caz singular. Mai sînt și alte locuri de pe raza municipiului unde trebuie să dai dovadă de curaj și să ai mult fler pentru a reuși să traversezi o stradă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *