Preşedintele Băsescu nu vine la Mica Unire. Explicaţia: Maricica s-a mutat în alt oraş

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa la manifestările din 24 ianuarie de la Iaşi organizate cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. Motivul nu e nici pe departe legat de adversităţile politice sau de huiduielile cu care a fost întâmpinat în urmă cu câţiva ani, ci ţine de un fapt cât se poate de omenesc. Maria Aştefanei, blonda cu care Băsescu prefera să danseze Hora Unirii când venea pe 24 ianuarie la Iaşi, s-a căsătorit şi s-a mutat din oraş. Vestea l-a întristat atât de mult pe preşedinte, încât a decis să nu mai calce deloc în capitala Moldovei. Supărat, Traian a sunat-o pe Maricica, să o întrebe ce şi cum. Reporterii Bârfa de Iaşi au interceptat convorbirea telefonică.

Traian Băsescu: Alo, Maricica?
Maria Aştefanei: Da, cine e?

Traian, mână rece.
Mână rece?

Adu-ţi aminte, am dansat Hora Unirii în 2007 la Iaşi şi mi-ai spus că am mâna rece şi că ar fi bine să o frec puţin, să se încălzească.
Aaa, domnu’ preşedinte! Ce mai faceţi?

Păi, ce să fac. O frec tot la rece, dar nu de asta te-am sunat. Am auzit că nu mai eşti în Iaşi.
Da, m-am măritat şi m-am mutat cu soţul la Braşov.

Aha, ai putut tu să-mi faci una ca asta….Şi doar ştii că singurul motiv pentru care înduram baia de mulţime era să-ţi simt cartilagiile degetuţelor tale strânse în strâmtoarea de Gibraltar a pumnului meu prezidenţial.
Oho, şi acum vă simt, domnule preşedinte..

Este că eram tare? Ei bine, am îmbătrânit. Abia mai pot să-l iau de ciuf pe Mihail Neamţu sau să-i mai trag câte o castană lui Macovei. Ce mai, dreapta mea s-a fracturat rău de tot!
Puneţi nişte gheaţă pe ea!

Nu pot. Poate doar dacă îmi tatuez Jack Daniels pe ea.
Şi, vă duceţi anul ăsta la Iaşi de Ziua Unirii?

N-am chef. Cu cine să dansez? Să-i simt mâna transpirată a lui Blaga sau palma încleiată a lui Neamţu?
Ei, găsiţi dumneavoastră pe cineva.

Ca tine nu mai e nimeni, Maricica! Cu tine alături, puteam ieşi împuşcat din Golden Blitz şi tot aş fi reuşit să dansez o polka sau un vals fără să-şi fi dat nimeni seama că văd în sistem 7D.
Îmi pare rău, chiar nu mai pot veni nici eu la Iaşi.

Atunci, uite cum facem. În decembrie îmi închei mandatul la Cotroceni şi mă retrag la ţară, am nişte pământ pe acolo. Vrei să facem împreună un ansamblu folcloric, Secărica Bărăganului?
Mă mai sunaţi atunci, da?

Hai, că vom avea succes, ai să vezi. Cine intră în horă cu Băsescu, nu mai poate ieşi din ea, hă, hă, hă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *