Prietenul în instanţă se cunoaşte

Radu Moisescu

Radu Moisescu

Se anunţă vremuri negre şi grele pentru procurorul suspendat, Radu Moisescu, trimis în judecată de DNA pentru corupţie. De departe cel mai carismatic dar şi unul dintre puţinii „profesionişti adevăraţi“ din Procuratura locală, Moisescu va fi reprezentat la procesul care va începe la 13 septembrie 2011, chiar de către prietenul şi fostul său mentor în tainele profesiei de anchetator, avocatul Bogdan Luca.

Surse din justiţie ne-au spus recent, sub protecţia anonimatului, că fostul procuror Luca, în prezent apărător la Baroul Iaşi, nu-i va lua fostului coleg şi prieten, Radu, niciun sfanţ drept onorariu de avocat, semn că nu a uitat niciodată de vechea prietenie ce-i leagă. Este binecunoscut faptul că, la începutul carierei de anchetator, Radu Moisescu a fost învăţat, instruit şi pus la curent cu toate chichiţele profesiei de către Bogdan Luca, cei doi devenind ulterior amici de nedespărţit şi lucrând ani de zile în acelaşi birou.

Amintim că DNA – Serviciul Teritorial Iaşi a dispus trimiterea în judecată a lui Radu Moisescu, fost procuror la DIICOT Iaşi, pentru luare de mită. Alături de Moisescu, DNA l-a trimis în faţa instanţei de judecată pe Alexandru Bernic, avocat în cadrul Baroului Iaşi, dar şi pe Constantin Năstase, apărător şi el.

Ultimii vor fi judecaţi pentru trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în februarie 2010,  Bernic şi Moisescu ar fi acceptat suma de 1.000 de euro de la denunţătorul Gheorghe Catargiu, promiţându-i acestuia că vor interveni astfel încât să îi fie ridicată măsura indisponibilizării dispusă asupra unui autoturism. Maşina lui Catargiu figura la data respectivă în baza de date a Interpolului ca fiind furată din Spania.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *