Primaru’, sportu’ şi Puşcaşu

Vasile Puscasu

Vasile Puscasu

Patronul firmei Unistil, dar şi al Motelului Bucium, Vasile Puşcaşu, este cunoscut ca un prieten al PSD-ului local, deci al primarului Nichita, deci al directorului tehnic din Primărie, Mihai Chirica, cu care este şi cumătru, deci băiet bun…

Şi din prietenie cu cei amintiţi, Puşcaşu, mai de voie, mai de nevoie, a pompat ceva bănuţi şi a oferit servicii defunctei Politehnica Iaşi, alături de mulţi alţi băieţi cu bani din urbea noastră, dar şi de prin alte locuri.

Cum Poli a murit cu ajutor din public, vara trecută, echipa a intrat în insolvenţă, iar cei care aveau de recuperat bani acum trebuie să aştepte, ca toţi creditorii, ca fosta grupare ieşeană să-şi recupereze, la rândul ei, banii de pe la alte firme.

Gurile rele spun că, în ultima perioadă, au intrat ceva bănuţi în conturile fostei Politehnici, iar aceştia au luat deja drumul creditorilor. Primul servit a fost… aţi ghicit, Vasile Puşcaşu, cel care a oferit cazare pentru cantonamentele echipei. Tot gurile rele mai spun că, din prietenie, Puşcaşu s-a simţit şi a dat şi el un mizilic de comision lu’ dom’ premare, că doar nu degeaba a fost primu’ servit.

Handbaliste cazate în Bucium

Mai mult, ca să îi arate că are numai de câştigat de pe seama prieteniei cu primarul, Nichita i-a pregătit o mare surpriză patronului de la Motelul Bucium, unde, am înţeles noi, că nu ar da nici dracu’ din cauza preţurilor şi a condiţiilor.

În ce constă surpriza?

În perioada 26-28 februarie, Iaşul va găzdui un turneu de calificare la Campionatul European de handbal pentru junioare.

Văzând câtă lume urmează să vină în Iaşi pentru acest turneu, primarul nu a stat prea mult pe gânduri şi a ales ca destinaţie pentru cazarea acestora la.. aţi ghicit, Motel Bucium.

Acu’, să staţi liniştiţi, că nu toţi banii vor intra în buzunarul lui nea Puşcaşu, mai ales că este vorba de bani publici la mijloc, Primăria obligându-se să suporte cheltuielile de cazare.

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Şi când te gândeşti că, în urmă cu vreo trei anişori, dom’ Puşcaşu să dea bătea cu cărămida în piept că el nu are nicio treabă cu primaru’ Nichita, spunând cu multă nonşalanţă presei cât de curat este el şi cât de greu e să faci afaceri oneste în Iaşi.

Mai mult, în timp ce inaugura în mod oficial Motelul Bucium, Puşcaşu s-a grăbit să spună că l-a cunoscut pe primarul Gheorghe Nichita abia la o lună după ce a câştigat licitaţia prin care şi-a introdus pe traseele din Iaşi autobuze: „Indiferent de poveştile care au circulat prin presă, eu vă spun că primarul a pus să fiu chemat la el abia la o lună după licitaţie. Şi-a zis: hai să-l cunosc şi eu pe băiatul ăsta. Abia atunci ne-am văzut prima oară!”

Şi noi credem la fel…

N.B.C.-uri cu energie electrică furată

Cum lumea nu prea vrea să se cazeze în Motelul lui nea Puşcaşu, din motive lesne de înţeles, acesta a găsit un mod de a-şi scoate banii organizând nunţi, botezuri şi cumătrii (n.r. – NBC, i-am zis noi că sună mai bine).

Numai că nea Puşcaşu nu s-a limitat să ia banii din NBC-uri, ci s-a gândit că ar fi bine ca la toate aceste petreceri să se folosească energie electrică moca.

Cei de la E.ON nu s-au dovedit atât de proşti, astfel că au demarat un control la Motelul Bucium.

În urma acestui control, s-a constatat că oamenii lui nea Puşcaşu au rupt sigiliile de la contorul care măsoară consumul de energie electrică şi au înlocuit nişte fire în aşa fel încât curentul consumat să nu mai poată fi contorizat.

Suma totală cu care nea Puşcaşu a păgubit E.ON-ul a fost de 76.364 lei, potrivit documentaţiei întocmite de cei de la firma de curent.

Cumătrul lui Chirica

Despre legătura strânsă dintre Vasile Puşcaşu şi edilii ieşeni v-a prezentat şi „Bârfa de Iaşi“ amănunte în ediţiile precedente. Astfel, dom’ Puşcaşu a fost salvat de ziua sa, când a suferit un atac de cord chiar de directorul tehnic al Primăriei, Mihai Chirica.

Motivul relaţiei dintre cei doi nu este bazată numai pe legăturile businessmane – dacă ne permiteţi expresia! -, dar şi pe o relaţie de rudenie.

Mai are rost să spunem că acestea nu prea se pupă în condiţiile în care Chirica este cel care semnează multe dintre autorizaţiile date pentru singura firmă privată de transport public local care prestează în Iaşi şi care îi aparţine lui Puşcaşu?

Aşteptăm răspunsuri pe adresa redacţiei.

Câştigătorul va primi o cursă gratuită cu unul dintre „sicriile“ pe roţi ale firmei Unsitil… dacă vreţi senzaţii tari! Dacă nu… asta e!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *