Primarul Turcu şi senatoarea Popa, explicând legile liberale pe înţelesul tuturor. Sănătate şi virtute

Pentru a cosmetiza oleacă boacăna legislativă a Alinei Gorghiu, aşa numita lege a prevenţiei în sănătate prin care eşti taxat dacă nu te duci la timp la controlul medical, senatoarea Mihaela Popa a întreprins în weekend câteva vizite în teritoriu. Una dintre aceste munci de lămurire s-a consumat în comuna Leţcani, unde, împreună cu primarul Stelian Turcu, parlamentarul ieşean s-a întâlnit într-un local cochet cu femeile liberale de prin partea locului. După întrevedere, Popa şi Turcu au purtat o scurtă discuţie în care au tras concluziile zilei.

Stelian Turcu: Ei, ce părere ai, dragă Mihaela, de întâlnirea de azi? Cum au fost aperitivele, ţi-au plăcut?
Mihaela Popa: Steliane, sinceră să fiu, fursecurile păreau cam râncede. Nici sărăţelele nu m-au dat pe spate. Sper să nu mă trezesc cu vreo toxinfecţie alimentară tocmai după ce am discutat despre legea prevenţiei în sănătate!

Stai liniştită, din prăjiturile alea am mâncat şi eu la Revelion şi n-am păţit nimic. Hai mai bine să stabilim o strategie de sănătate la nivel rural, că doar de aia ne-am întâlnit azi.
Nu ştiu ce să zic, nu prea mi-e capul la aşa ceva. Duminică îl lansăm pe Marius ca şef la municipală şi mă gândesc la ce laudatio să-i fac pe Facebook.

Îl lansaţi pe pistă sau cum? Aşa ar fi mişto, să îl urcaţi într-un avion şi să scrie pe cer cu fum din ăla, Marius Bodea primar”!
Ar fi o idee, să ştii! Perdea de fum avem, avioane găsim, dar, totuşi, parcă n-ar fi prea bine să asociem imaginea lui Marius cu o cursă low – cost. Păi, ori e Air Force One, ori e o teleguţă de Bergamo.

Stai că mă sună o distinsă femeie liberală din comună. Alo, da, tanti Veta, spune! Da, doamna senator e încă aici, cu mine. Aţi fost la şedinţa noastră şi v-aţi uitat cardul de sănătate? Nu-i nimic, vi-l dau eu înapoi când veniţi la vot. Nu vă îmbolnăviţi până atunci, staţi cuminte, dă-i cu slănină, ceapă şi-o ţuiculiţă şi îţi garantez că nu se atinge boala de matale. Hai, noroc!
Zi-i să mai vină, totuşi, la câte un control până la alegeri. Doar ştii că trebuie să mai luăm pulsul alegătorilor, din când în când.

I-auzi ce spune doamna senator, să mai treci pe cabinetul dumneaei, să-ţi mai iei tensiunea. Nu e doctor, dar se pricepe la toate suferinţele omului de rând. Ai să vezi, îţi trec toate durerile numai cât stă de vorbă cu tine. Zici că eşti cam tare de ureche? Atunci, o îţi fac eu o trimitere la dom’ preşedinte Iohannis. El mut, matale surdă, o să vă înţelegeţi de minune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *