Primul ieşean la Paralimpiadă

Iaşul se poate mândri la ora actuală că are deja doi sportivi la cele mai importante întreceri sportive care vor avea loc, anul viitor, la Londra.

Florin-Cojoc

Florin Cojoc

Dacă puşcaşul Alin Moldoveanu a obţinut un rezultat extraordinar în SUA, care îi permite să participe la Olimpiada de la Londra, iată că un alt ieşean va merge la o altă mare competiţie.

Este vorba despre Florin Cojoc care a îndeplinit baremul şi va participa la Jocurile Paralimpice, competiţie organizată tot de capitala Marii Britanii, în perioada 29 august – 9 septembrie 2012 şi care este rezervată persoanelor cu dizabilităţi.

Calificarea la această competiţie a fost obţinută de sportivul în vârstă de 31 de ani tot în Marel Regat, la Grand Prix-ul de la Liverpool, acolo unde a depăşit cu un centimetru baremul de 6,20 m, la săritura în lungime.

Pentru oraşul nostru această performanţă este una istorică dacă ţinem cont că, până acum, niciun sportiv din Iaşi nu a participat la această competiţie care este rezervată persoanelor cu dizabilităţi.

Primul român la Paralimpiadă

Performanţa lui Florin Cojoc este cu atât mai mare dacă ţinem cont că el este primul român care a obţinut biletele pentru competiţia londoneză.

Pregătit la Iaşi de profesorul Viorica Ursanu, Florin Cojoc şi-ar fi dorit să obţină calificarea şi în alte probe, însă a renunţat din cauza unei accidentări.

Însă ieşeanul nostru spune că nu se dă bătut şi că mai are la dispoziţie încă un an şi multe competiţii unde poate obţine calificarea la Paralimpiadă, în special în probele de sprint.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *