Radu Botez, un candidat aşteptând montarea unor aripi pentru un zbor către Roznovanu

Acum două săptămâni, Radu Botez a primit botezul de candidat la Primăria Iaşului chiar din partea şefului cel mare, Călin Popescu Tăriceanu, descălecat la Iaşi împreună cu Varujan Vosganian. Evenimentul s-a consumat într-un cadru discret, elegant, prilejuind o lansare neobişnuită a unei candidaturi, în sensul că Radu Botez a fost prezentat separat de restul pretendenţilor la funcţiile de consilieri locali şi judeţeni, de parcă nu ar forma o echipă cu aceştia. Dar mai multe despre atmosfera manifestării ALDE de la Iaşi, aflăm dintr-un dialog purtat între Radu Botez şi Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Bună ziua, nu vă supăraţi, am închiriat aici o sală pentru un eveniment politic de anvergură. Dumneavoastră sunteţi directorul hotelului?
Radu Botez: Ah, nu, domnule preşedinte, sunt chiar candidatul Radu Botez. Imediat trebuie să apară şi domnul Şalaru, ba chiar şi Victor Chirilă, dar la el mai durează până coboară de pe dealul Bârnovei.

Bun, atunci îl mai aşteptăm şi pe Daniel Constantin, încă e în cameră, obosit de pe drum. Păi, haideţi să bem o cafea, până se adună şi sutele de invitaţi pe care scontăm. Poate reuşim să ne cunoaştem mai bine, că pe descrierea făcută de Varujan nu mă pot baza.
Desigur. Ce-aş putea să vă spun despre mine? Îmi place cafeaua lungă, fără lapte.

Bun, asta e bine de ştiut, mai ales de către chelnerul care ne va lua comanda. Dar haideţi să vorbim despre profilul dumneavoastră de om politic.
Aia e, că nu prea am profil, sau dacă-l am, e cam translucid. De pildă, la un moment dat, am vrut să-mi şterg profilul de Facebook, dar mi-am dat seama că eram atât de şters, încât nu aveam ce şterge.

Totuşi, lumea vă percepe drept un tehnocrat, un om vertical, care cunoaşte ceva meserie şi nu a fost implicat în scandaluri.
Recunosc, mă regăsesc în tabloul creionat de dumneavoastră, dar, cu toată modestia, vă spun că jumătate din Iaşi ar corespunde acestui portret.

Nu vă înţeleg. Dumneavoastră nu vă doriţi să câştigaţi alegerile? Dacă nu, spuneţi-mi, şi aleg pe oricare cetăţean din acea jumătate de Iaşi de care vorbiţi.
Bineînţeles că vreau. Doar că nu prea am chef acum. Prea e din scurt totul. Ei, dacă alegerile ar avea loc prin august, aş avea timp să-mi fac şi eu o schemă, un plan, un desen pe planşă.

Aoleu, să nu-mi spuneţi că şi dumneavoastră sunteţi un fel de „mic Iohannis” al Iaşului.
Nu, ideea e că ştiu, vreau şi pot să fiu primar, dar de ce atâta grabă? Nu mai bine vă aştept la o cafea şi la vară, să discutăm pe îndelete despre acest subiect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *