Rămâne cum a stabilit Nichita: promovarea la anu’

Încă de la începerea returului de campionat, primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a declarat că principalul obiectiv al echipei CSMU Poli Iaşi este crearea unei echipe puternice şi, dacă se poate, promovarea…

Rezultatele din primele trei etape, în care ieşenii au obţinut tot atâtea victorii, au instaurat o euforie generală în jurul echipei, toată lumea crezând că se poate promova chiar din acest sezon.

Totul s-a năruit în numai o săptămână, când echipa lui Adrian Falub a fost învinsă clar în deplasare de ALRO Slatina şi acasă de FC Bihor.

„N-are legătură promovarea cu alegerile!“

Deşi toată lumea a înţeles că este mai important ca echipa să promoveze anul viitor deoarece atunci sunt alegerile pentru primărie, iar un succes al echipei de fotbal ar fi o mare bilă albă pentru Gheorghe Nichita, acesta susţine că cele două evenimente nu au nimic în comun.

„Obiectivul este creşterea unei echipe puternice, care să reziste fără probleme în Liga I. Şi eu aş fi vrut să promovăm în acest an, dar pentru a crea o echipă este nevoie de timp. Am auzit şi eu că unii mă acuză că aş vrea să promovăm anul viitor pentru că atunci sunt alegeri. Mă deranjează enorm acest lucru pentru că eu am susţinut mereu fotbalul! În asemenea momente, îmi vine să las totul baltă. Nu o fac pentru că sunt mulţi ieşeni care m-ar condamna pentru acest lucru, aşa că voi continua să suţin sportul şi fotbalul“, a spus Nichita.

Reconstrucţia echipei

Mesajul transmis de primar a fost repede preluat de toţi „aplaudacii“ săi. Mai mult, discursul unora este chiar mai înflăcărat decât al primarului.

Unul dintre aceştia este preşedintele Comitetului Director, Leonida Antohi, care a spus că ar trebui să se pună accentul pe construcţia echipei şi renunţarea la jucătorii împrumutaţi.

„Am ajuns la concluzia că nu mai avem şanse să promovăm în acest sezon! Trebuie să vedem care este situaţia jucătorilor împrumutaţi şi dacă vom mai putea conta pe aceştia şi sezonul viitor. Noi trebuie să ne bazăm pe jucătorii care aparţin de clubul nostru şi mai bine dăm şansa unor tineri să se afirme în etapele rămase decât să joace nişte fotbalişti care pleacă la vară de la echipă. Am stabilit împreună cu Vasile Simionaş, şeful Centrului de Copii si Juniori, să formăm un grup de 22 de juniori ieşeni valoroşi, cărora să le accordăm o atenţie deosebită“, a precizat Antohi.

Falub ameninţă cu plecarea

Nici antrenorul Adrian Falub nu mai crede în ideea promovării, acesta susţinând că se gândeşte să plece de la Iaşi dacă nici anul viitor nu se va dori promovarea.

„Eu nu mi-am prelungit contractul cu Iaşul şi voi rămâne la Poli doar dacă vor fi condiţii pentru atacarea promovării în sezonul viitor. Pentru asta e nevoie de un plan foarte bine pus la punct. În meciurile rămase de jucat, vom da o şansă tuturor jucătorilor pentru a vedea cine va rămâne şi sezonul următor“, a spus Falub.

Şi acest lucru s-a văzut chiar în ultima etapă, la Deva, unde CSMU s-a impus cu scorul de 3-2, şi nu a avut în primul „11“ mai mulţi jucători care nu aparţin 100% de gruparea din dealul Copoului.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca în vară să părăsească Iaşul marea majoritate a jucătorilor care nu aparţin de clubul din dealul Copoului şi care sunt bănuiţi că nu ar da totul pentru această echipă.

Sichitiu, de pe altă planetă

Când toată lumea este conştientă că promovarea în acest sezon este iluzorie şi se încearcă să construiască o echipă pentru sezonul viitor, preşedintele Grigore Sichitiu este singurul care se pune contra curentului.

Sub pretextul pregătirii dosarului pentru licenţiere, Sichitiu s-a autoizolat la Bucureşti şi, fără să ştie care este trendul dictat de primar, iese în presă şi spune că:

„Obiectivul nostru este obţinerea a şase puncte cu Petrolul şi cu Râmnicu Vâlcea, pentru că numai aşa putem emite pretenţii la promovarea în Liga I. Nu sunt de acord să se restructureze lotul în mijlocul campionatului. Mai sunt atâtea emciuri de jcuat şi n ueste normal să schimbi radical echipa. Restructurările se fac în timp“.

Aceste declaraţii, care sunt total opozabile primarului, ne fac să credem că despărţirea lui Grigore Sichitiu de CSMU Poli Iaşi este doar o problemă de timp, ştiut fiind faptul că Nichita nu acceptă ca oamenii săi să mişte în fornt şi să aibă păreri diferite de a lui.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *