Reacţia lui Năstase după ce Halep nu a reuşit să o învingă pe Şarapova. Unde a greşit Simona

Simona Halep, principala favorită a Turneului Campioanelor, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova cu 6-4, 6-4, azi, la Singapore, într-un meci din Grupa Roşie a competiţiei dotate cu premii totale de 7 milioane de dolari. Scorul meciurilor directe e unul care nu lasă loc de vreo interpretare: 0-6

index

Contactat de ProSport, legendarul Ilie Năstase a comentat înfrângerea Simonei: „Nu trebuia să fi declarat înaintea meciului că e momentul să o învingă, asta a motivat-o mai tare pe rusoaica Şarapova. Nu cred că e vorba de un blocaj mental atunci cand vine vorba de Şarapova, poate o reîntâlneşte în finală şi poate o învinge. Mai întâi trebuie să aibă grijă de meciul cu Radwanska„. Partida cu jucătoarea poloneză are loc joi, live pe Digisport şi DolceSport. Pentru a se califica în semifinale, Halep, finalistă la ediţia precedentă, este obligată să treacă de Radwanska, poloneza fiind ca şi ieşită din cursă, după cele două eşecuri din primele două partide. Marţi, Pennetta a trecut cu 7-6(5), 6-4 de Radwanska, iar poloneza nu se poate califica mai departe decât dacă trece în minimum de seturi de Halep şi este ajutată de Şarapova, printr-o victorie cu 2-0 la seturi în faţa Flaviei.

Simona Halep a părut capabilă, după un prim break cedat în start de partidă – recuperat însă în game-ul imediat următor, să conteste supremaţia rusoaicei care i-a refuzat în finala de la Paris, din 2014, primul titlu de Mare Şlem al carierei. Simona a controlat în multe momente schimburile de mingi, folosind eficient unghiurile scurte, game-urile mai lungi venind pe serviciul Şarapovei. A treia jucătoare a lumii a apăsat însă pedala de acceleraţie la 5-4, în timp ce Simona a avut probleme în a găsi careul de serviciu. „Masha” a convertit a treia minge de break, echivalentă cu minge de set, lansând totodată o serie de cinci game-uri câştigătoare, care au dus-o în faţă pe tabelă, la 6-4 şi 3-0.

Şarapova a continuat să joace mai bine punctele mari, decisive în game, şi al doilea break în setul secund a decis practic meciul, după un scenariu regăsit şi în decisivul primului său meci de la Singapore, împotriva polonezei Radwanska. Şarapova nu a putut închide din prima partida, a pierdut break, Halep a simţit oportunitatea şi a ridicat la rândul său nivelul de joc, câştigând şi a doua oară la retur, oferindu-şi astfel şansa de a egala la 5, pe serviciu. Simona ar fi putut împinge meciul în decisiv, dacă după opt puncte câştigate la retur, din 11, şi patru puncte din patru adjudecate pe serviciu, nu ar fi urmat un game gestionat prost pe serviciu. Şarapova, cea care a arătat un tenis mult peste nivelul aşteptat de analişti la revenirea în circuit după turneul de la Wimbledon, a câştigat astfel derby-ul Grupei Roşii, fiind ca şi calificată în careul de aşi. Rusoaica nu poate pierde calificarea decât într-o singură situaţie: dacă nu câştigă set în faţa italiencei Pennetta, în ultimul meci din grupă, iar Halep trece de Radwansska, tot în două seturi.

Sursa: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *