Ce-ai făcut, nea Mişu?

Acuzaţii deosebit de grave la adresa avocatului ieşean, Mihail M. Vlasov, actualul Preşedinte în exerciţiu al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). În jur de 60 de angajaţi ai instituţiei, constituiţi într-un aşa-zis Comitet de Iniţiativă pentru Salvarea CCIR susţin public că Mişu ar fi falimentat instituţia, secătuindu-i toate resursele financiare prin achiziţionarea unor maşini de lux, deplasări scumpe în străinătate, chipurile în interes de serviciu, plus o viaţă de lux şi de huzur.

Misu Vlasov

Misu Vlasov

Jaf la drumul mare la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)! Vinovat: Mişu Vlasov, preşedintele. Aşa “au răcnit din toţi rărunchii” cei 60 de răsculaţi ai instituţiei, în două scrisori publice, adresate mai multor autorităţi oficiale din România. Mai precis, avocatul ieşean Vlasov este acuzat că ar fi falimentat CCIR în interesul personal.

“De la preluarea conducerii, prin puciul care a dus la înlăturarea vechii conduceri, singura preocupare a domnului Vlasov a fost jefuirea resurselor Camerei de Comerţ şi ale Romexpo. Încălcând grosolan contractul de atribuire a terenurilor de la Romexpo de către RA-APPS, Vlasov şi acolitul său Doru Simovici, pus director la Romexpo, cei doi au secătuit resursele celor două instituţii de interes naţional aducându-le în stare de faliment. CCIR nu mai face aproape nimic pentru promovarea comerţului românesc. Toţi angajaţii care se pricepeau cât de cât la ceva, au fost concediaţi, în locul lor fiind aduşi nişte papagali care fie iau bani degeaba, fie contribuie la jaful vlasovist generalizat”, susţin cei 60 de pucişti. De asemenea, conu Mişu mai este acuzat că ar fi risipit nejustificat din puşculiţa CCIR zeci de miliarde de lei, fonduri lăsate acolo de fosta conducere.

“Domnul Vlasov se lăfăie în vile de lux, circulă numai cu maşini Rolls-Royce de sute de mii de euro. Are şoferi, valeţi şi femei de serviciu, toţi aceştia fiind plătiţi din banii Camerei de Comerţ”, se arată în prima scrisoare.

“Barbutul e viaţa mea. Dau cu zarul 6 – 5, n-am nevoie de serviciu”

Mai mult, Mişu Vlasov este acuzat că ar fi cheltuit sume exorbitante la barbut şi poker, dar şi pe prezentările de modă ale fiicei sale, Ingrid.

“S-au făcut cheltuieli uriaşe pentru plăcerile lui Vlasov: o sală a candelabrelor unde să defileze “modelele” din subordinea fiicei sale, bar de noapte cu bucătari, ospătari şi animatoare pentru jocurile de noroc – barbut şi poker – pe care le practică acesta cu asiduitate, vile de protocol plătite pentru întâlniri de taină şi de moravuri subtile, toate plătite din banii care trebuiau cheltuiţi pentru promovarea relaţiilor comerciale ale României. Pentru a acoperi gaura uriaşă din bugetul Camerei, domnia sa a şi găsit soluţia ideală: să se treacă la disponibilizări şi trimiteri în concedii fără plată a angajaţilor. Astfel, se conturează clar situaţia ca în instituţie să rămână doar acoliţii lui Vlasov pentru a prădui ce a mai rămas, eventual clădirea construită cu trudă de predecesorii conducători”, se mai arată în scrisoarea semnată de cei 60 de subalterni ai lui Mişu, care în final a fost trimisă jurnaliştilor din toată mass-media românească, dar şi Preşedinţiei României, Cabinetului Primului-Ministru, Ministerului Public, IGP , Senatului României, Camerei Deputaţilor, Guvernului şi RA-APPS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *