Regele şoselelor din Iaşi

Dorinel Umbrarescu

Dorinel Umbrarescu

Unul dintre cei mai mari rechini ai asfaltului (poate chiar cel mai mare), e vorba evident de miliardarul băcăuan Dorinel Umbrărescu, a prins recent potul vieţii sale: asfaltarea tuturor drumurilor judeţene din zona Moldovei.

După un aranjament notoriu din zona portocalie, pardon – o licitaţie, rând pe rând, drumurile judeţului Iaşi, şi nu numai, au intrat pe mâna firmelor Tehnostrade SRL şi Spedition UM SRL, controlate de băcăuan.

Astfel, cele două companii au câştigat contractele  pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Iaşi, Suceava şi Botoşani.

La 8 septembrie 2011, Ministerul Dezvoltării şi Infrastructurii a anunţat oficial că lucrările pentru drumurile judeţene au fost atribuite consorţiului firmelor lui Umbrărescu. Mai precis, e vorba de construirea şi reabilitarea a peste 10.000 de km de drumuri judeţene şi de interes local din cadrul „Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii”, pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie), atribuit asocierii dintre firmele Tehnostrade SRL şi Spedition UMB SRL – subcontractant cu o ofertă de 540.892.030 lei, fără TVA.

La începultul lunii august, firmele lui Dorinel Umbrărescu au câştigat şi licitaţia pentru construcţia drumurilor judeţene din Suceava şi Botoşani.  Pachetul de lucrări a fost stabilit de această dată la suma de 551.988.671 de lei, fără TVA.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *