Regina Palasului, la “papucăraie” în Moldova Mall?!

Fodor Stela

Fodor Stela

Sâmbătă, abia ce s-au dat banii în redacţie, că am şi zburat să mă îndop cu bunătăţi de post ieftine ca braga, frumos ambalate de KFC-ul din falimentarul „Moldova Mall”. Alergam printre oameni şi maşini într-un suflet, cu gura inundată de apropiata întâlnire cu aripioarele cu susan şi copănelele în sos de monoglutamat de usturoi. Când ajung în “buza” mall-ului, mă deschei la geaca veche de trei ani, îmi fac freza într-o baltă şi mă las purtat de uşa care mă învârte în fascinanta lume a pierzătorilor de timp. Domnişoare fine, îmbrăcate la ultimul răcnet din Târgu Frumos, doi bătrânei cu pensii militare scăzute de guvernu’ Boc, câţiva arabi care visau la vremurile când babardeau tot Iaşul cu 200 de dolari şi puştime cât cuprinde. Privesc, analizez, înregistrez şi dau să intru-n lift. Hopa! Ho-paa! Dar cine este doamna? În capătul unei diagonale (pe care doar un ochi versat ca al meu o putea descrie) stătea ditamai ravisanta şi poleita Stela Fodor, mama Palas-ului şi faţa umană a grămezii de beton şi sticlă răsărită cu sudoare chinezească pe locul fostului ştrand unde făceam eu baie (fără duş în prealabil) când eram mic.

Primul indiciu: papuc bărbătesc!

Mă trag din faţa oamenilor care aşteptau să intre în lift, mă ghemuiesc sub un boschete de plastic verde, scot sistemul de urmărire din buzunar şi belesc ochii. Doamna Stela era dispusă în incinta magazinului de papucăraie “Leonardo”, ţinea un bocanc bărbătesc în mână şi discuta aprins cu un domn, care părea să fie un fel de şăf sau şăfuţ prin zonă. “Dar ce caută doamna Stela într-un magazin nedemn de multiplele ei parale, cu un papuc bărbătesc în mână, discutând atât de aprins?”. Aceasta a fost întrebarea mai mult decât inspirată care mi-a străfulgerat sistemu’ ultramodern de urmărire. Menţionez că scena a durat preţ de un minut, interval după care doamna Stela s-a făcut nevăzută printre magazine şi vitrine.

Trei piste, trei răspunsuri

Am reintrodus echipamentu’ de urmărire la locul lui (nu spui care), am aprins o ţigară, am comandat un lapte de oaie şi am început să gândesc… Prima variantă: proiectul Palas gâfâie, Stela Fodor a sărăcit. Puţin probabilă. A doua variantă: Stela are un amant de condiţie modestă, deci nu investeşte prea mult în cadouri tip papuci. Probabilă… A treia variantă: pe şeful doamnei Stela, domnu’ Dascălu, l-au apucat nostalgiile tinereţii, când se lansa în afaceri ca vânzători de papuci. Argument: dacă domnu’ Becali şi-a adus oile la vilă, să-i amintească de tinereţe, domnu’ Dascălu de ce nu şi-ar aduna rafturi întregi de papuci, să-şi amintească mirosul primilor bănuţi? Aparent fantasmagonică, dar probabilă. În fond, fiecare cu fetişurile lui.

Concluzie: sunt foarte deştept, nu degeaba m-au angajat la “Bârfa”. Doamnă Stela, fii pe fază. Sunt pe urmele tale până ce aflu răspunsul!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *