Revelion cu preşedintele. Vacanţa de groază a unui senator ieşean. Ultima parte

Când ne-am întors în cameră, ne aştepta o surpriză plăcută. Băieţii de la SPP ne făcuseră deja bagajele. Varză. Am găsit şi un bilet agăţat de perechea mea de boxeri: „Mărimea L? Mai du-l la sală, fraiere!”. În timp ce nevastă-mea îmi îndesa costumul într-o sacoşă de Lidl, am ieşit pe balcon, să mă răcoresc. Cabana era cufundată în linişte, semn că democraţia liberală şi sateliţii săi pluteau silenţios în galaxia lui Băsescu. O adunătură de neisprăviţi.

Şi cât de multe sacrificasem pentru ei! Renunţasem la amante, de teama paparaţilor. Renunţasem la băutură, ca să nu se simtă Băsescu concurat la chefurile partidului. Îi spuneam sărumâna şi mă îndoiam de spate ca un Hopa Mitică în faţa lui Nuţi Udrea, ca nu cumva să creadă că sunt vreun pârlit de misogin. Îmi cumpărasem un buldog uriaş, ca să vadă Blaga cât de mult îi apreciez alura canină. Am pus borduri pe o sută de kilometri de drum comunal, ca să-i fac vânzare lui Videanu. Am făcut parcuri în mijlocul islazurilor, ca s-o bucur iar pe Udrea. Şi, în schimb, ce am primit?

O prăjitură, un coniac şi-un şut în fund de Revelion. Devenisem patetic şi asta mă enerva. Nu mai rămăsesem decât o umbră din animalul politic de altădată. Ah, ce iureş făceam prin colegiu! Strângeam şpaga ca un haiduc. Pârjoleam totul în circumscripţie, iubeam femeile ţăranilor, mă urcam în Mercedes şi dii, băiete! spre Capitală. Degeaba făcea Deneaul poteră, treceam ca zmeul peste ei. Da, era clar, venise vremea să fiu ce-am fost şi mai mult decât atât! Mi-am luat nevasta şi m-am urcat în gipan, demarând spre Iaşi. Oraşul meu mult iubit, vin spre tine cu planuri mari! Nimeni nu e mai dornic de treabă decât un băsist răspopit! Oh, Iaşule, Iaşuţule, ce mai faci, drăguţule…În genunchi mă-ntorc la tine… Hai vino iar în gara noastră mică….ah, oare unde mi-a fost mintea, dulce târg al Ieşilor? Dar lasă-mă, nevastă, să-mi cânt dorul de oraşul meu! Dă-l în paştele mamii lui de poliţai, unde vezi că am viteză?? Să-mi dea amendă, iaca na! Bueeei, tu ştii cine sunt eu? Iaşule, Iaşule, mândră cetateee….

(sfârşit)

Puteţi citi prima parte AICI, a doua AICI, a treia AICI, a patra AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *