Revista presei literare: SCANDALOS! Johnny Creangă, surprins GOL pe o stradă din Iaşi!

Personalităţi istorice, în abordări tabloidale

Otilia, ce-ţi mai plac BALADELE lui Topi! ORGIE literară în dealul Copoului!

Urmare a unui apel disperat venit din partea vecinilor, un echipaj de poliţie s-a deplasat aseară în strada Ralet, la vila lui George Topârceanu, „Topi” pentru prietenii săi scriitori. Cunoscut mai ales pentru baladele sale vesele, dar şi triste, Topi s-a remarcat în cercurile mondene ca băiat de băiat, organizând săptămânal câte un party în care se recită epigrame până târziu în noapte. De altfel, Topi a mai avut conflicte cu poliţia, anul trecut încercând să deturneze un tren accelerat pe sub nasul piţigoiului său personal. Se pare că scandalul de ieri seară a izbucnit în momentul în care Oty Cazimir, făcută praf după ce a consumat o cantitate uriaşă de epigrame, a deschis larg fereastra şi a strigat că Pasty Teodoreanu e un trist care nu merită să fie publicat nici măcar la ferparul Vieţii Româneşti. Poliţiştii au descoperit la faţa locului mai multe călimări de cerneală goale, semn că avusese loc o adevărată orgie. Deocamdată, la parchet a fost chemat ca martor doar criticul Gary Ibrăileanu, pentru a se stabili concret dacă acuzaţiile lui Oty vizavi de Pasty pot fi catalogate drept ultraj la adresa bunelor moravuri literare.

PATETIC! Află cum vrea să scape de FALIMENT Mişu Kogălniceanu! 

Zvonul potrivit căruia Mişu Kogălniceanu a dat de fundul sacului par să se adeverească. Surse apropiate omului politic dau ca certă scoaterea la vânzare a Daciei Literare, aspiratorul de gagici cu care Mişu făcea furori prin Iaşi în urmă cu câţiva ani. Se pare că interesat de ofertă ar fi dealerul de dicţionare B.P. Haşdeu, numai că Mişu ţine tare la preţ, susţinând că limuzina e ca nouă şi că a fost alimentată numai cu combustibil literar de calitate. “I-am făcut ultima revizie în cenaclul lui Costy Negruzzi, chiar şi Sandy Cuza a circulat cu ea şi mi-a zis că doamnele au fost încântate de tapiţeria banchetei din spate”, spune Mişu Kogălniceanu.

SCANDALOS! Johnny Creangă, surprins GOL pe o stradă din Iaşi!

Johnny Creangă, eternul dandy din Ţicău, şi-a făcut apariţia gol puşcă pe o stradă din zona Moara de Vânt. Luat la întrebări de poliţişti, Johhny a pretins că, în timp ce se scălda în Ciric, i-au fost furate hainele. Norocul său a fost că unul dintre oamenii legii citise Amintiri din Copilărie şi era la curent cu exhibiţionismul lui Johnny, manifestat încă de pe vremea scăldatului în apele Ozanei. Drept urmare, Creangă a scăpat doar cu un avertisment verbal, ce conţinea un citat necenzurat din Povestea Poveştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *