Ritual de canonizare a lui Cristian David, sfântul ministru cel iubitor de arginţi

Acuzat de primirea unei şpăgi de o jumătate de milion de euro, Cristian David, ginerele avocatului ieşean Mihail Vlasov, a intrat la apă la propriu. Duminică, 19 aprilie, fostul ministru de interne a fost botezat în cultul penticostal, într-o ceremonie ce a avut loc la sediul Bisericii Internaţionale „Hara” din Bucureşti. Imediat după festivitate, „fratele Cristi” şi-a sunat socrul de la Iaşi, în încercarea de a-i explica binefacerile pocăinţei post arest şi ante puşcărie.

Cristian David: Alo, tata socru? Luminat să-ţi fie controlul judiciar!
Mihail Vlasov: Ptiu, puşche pe limba ta, bă Cristi! Ce faci, pe unde eşti?

Ce să fac, uite, tocmai am ieşit de la botez şi sunt la un pahar de agheazmă cu fraţii Peter şi Marinel.
Am auzit eu câte ceva pe la televizor. Chiar te-ai pocăit?

Da, azi m-am îmbăiat în apa Bisericii Hara. A fost foarte emoţionant, am ţinut şi un discurs în faţa fraţilor, în care le-am zis că nu poţi fi şi cu Dumnezeu, şi în politică în acelaşi timp.
Măi, Cristinel, ce te-ai prostit în halul ăsta? Hai, dacă nu vedeai în viaţa ta bancnotele de dolari, te-aş fi crezut, dar aşa? Ce scrie pe dolarul american? In God we trust!

Nu mă mai ispiti, tată socrule! Nu mai vreau să ştiu ce e ăla ban.
Aha, şi cu ce o s-o întreţii pe Vanda? O s-o duci cumva la SPA-ul ăla de la Hara? Da’ tu crezi că ţi-am dat-o de nevastă ca tu să te freci pe spate cu fraţii Peter şi Marinel în piscină, iar ea să bocească în sărăcie?

Degeaba îmi vorbeşti aşa, eu am primit botezul internaţional şi nu mă mai întorc la afaceri necurate.
Vezi dacă te-am protejat ca pe-un boboc de raţă? Nu mai bine vorbeam eu cu nişte băieţi de treabă să-ţi dea botezul în arestul preventiv? Ajungeai să-ţi faci Harakiri, nu Hara internaţională!

Tată socrule, eşti rătăcit, e clar. Mai bine urmează-mă şi tu pe calea pocăinţei. Ştii la ce mă gândeam? Să faci în casa ta din Sărărie un sediu al Bisericii Internaţionale. În piscina ta interioară am putea boteza câte un palier întreg de la penitenciar!
Aşa, şi apa cine-o plăteşte, că eu sunt falit, n-am bani nici să-mi cumpăr o pereche de zaruri!

Mi-au zis fraţii că în cazul tău vor face o excepţie şi vor accepta ca banii să ne maculeze conştiinţa. Am putea pune o taxă de 50 de euro pentru botezul fiecărui nou adept. Ce zici?
Aşa mai vii de-acasă. 50 de euro pentru cei sub control judiciar şi 100 de euro pentru cei ieşiţi de la arest preventiv, chiar 500 de euro pentru miniştri. Ia s-o sun pe Codruţa, poate intră şi ea în biznis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *