România, Iaşul te salută!

Patriotismul, Ziua Naţională, dragostea de ţară mai reprezintă, astăzi, motive de bucurie şi de petrecere? Mai suntem mândri că suntem români? Şi cât de mult ne mai pasă de faptul că ne-am născut pe aceste meleaguri? Haideţi să vedem ce părere au vedetele „Bârfa de Iaşi”:

„Spun pe un ton natural, nu mă bat cu pumnii în piept, nu merg cu capul plecat, ci cu naturaleţea cu care respir: sunt mândră că sunt româncă! Păcat, însă, că nu toţi tinerii acestei ţări o pot spune, deoarece statul român nu le oferă suficiente motive pentru a avea acest sentiment de patriotism. Majoritatea absolvenţilor de facultate sunt sfătuiţi să plece din ţară din cauza locurilor de muncă inexistente sau a faptului că sunt prost plătiţi, iar starea materială este cea mai mare problemă! Din punctul meu de vedere, statul român ar trebui să facă mai multe pentru tinerii români, deoarece ei sunt viitorul ţării. Dar, cum nu ne putem aştepta la prea multe lucruri din partea lor, trebuie să luptăm prin forţele proprii pentru a realiza ceea ce ne dorim. De 1 decembrie, voi merge probabil să urmăresc parada militară, dar peste 30 de ani, pentru că, de regulă, în această zi nu fac nimic special”, ne spune Oana Juverdeanu.

„Sunt mândră că vorbesc limba română, că port cu mine tradiţiile româneşti, că am crescut cu poeziile marelui poet Mihai Eminescu şi m-am furişat la furat de cireşe, cum zicea adorabilul Ion Creangă în „Amintiri din copilărie”. Ador mâncarea românească, portul românesc. Din păcate, astăzi, nu producem nimic bun pentru ca generaţiile viitoare să ne laude. Ce vor vorbi urmaşii noştri despre noi? Că a existat o Elena care a promovat România cu un simplu şi sec “simbol naţional”, acea frunză verde, sau că ziarele scriau de Bianca şi Bote? Oare cum vor fi “intitulaţi”ei? Nu voi sărbatori 1 Decembrie pentru că sunt oameni în ţara noastră care mor de foame şi de frig! La mulţi ani mai buni dragă România!”, spune Alina Nechifor.

„Recunosc că, de multe ori, nu am cuvinte de laudă la adresa ţării mele şi a cetăţenilor ei, dar nu îmi este ruşine că sunt româncă şi nu permit altora să vorbească urât despre români. Nu mi-am ascuns niciodată naţionalitatea şi tot timpul când am intrat în contact cu cetăţeni străini, am încercat să le conturez o imagine cât mai bună despre România. Pentru ca tinerii să îşi iubească ţara, cred că ar trebui să se promoveze şi să se evidenţieze adevaratele noastre valori, istoria şi cultura poporului român. 1 Decembrie, pentru mine, va fi o zi ca oricare alta”, mărturiseşte Nora Balogh.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *