România riscă excluderea din Uniunea Europeană!

romania ue - puscarieÎn plină criză diplomatică, provocată de amânarea aderării la spaţiul Schengen, România mai primeşte o lovitură cruntă de imagine, după ce a fost acuzată că nu este capabilă să ţină sub control problema criminalităţii şi corupţiei la graniţa de est a UE. “Greii” Europei au lansat, astăzi, acuzaţii extrem de grave la adresa autorităţilor de la Bucureşti şi au transmis României “un ultim avertisment”, potrivit mărturiilor unor oficiali europeni prezenţi la întâlnirea la nivel înalt, organizată, vineri, în localitatea franceză Djibril Cisse.

Surse de la cel mai înalt etaj al Consiliului European, citate (sub protecţia anonimatului) de agenţia rusă de ştiri Itar-Tass şi cea chineză Xinhua, au dezvăluit faptul că furia oficialilor europeni la adresa României a fost provocată de un raport întocmit de Organizaţia Mondială pentru Apărarea Drepturilor Cetăţeanului. Potrivit Itar-Tass, “raportul dezvăluie o serie de practici abominabile, cutremurătoare şi, pe alocuri, chiar odioase, săvârşite de autorităţile de la Bucureşti împotriva propriilor cetăţeni”. Pentru a înţelege gravitatea acuzaţiilor aduse României, subliniem faptul că prima reacţie oficială a fost asumată chiar de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

“Îmi este realmente dificil să comentez concluziile acestui raport… România, un stat membru al Uniunii Europene şi, mai nou, un aspirant la spaţiul Schengen de liberă circulaţie, încalcă, cu o nonşalanţă greu de anticipat, cele mai elementare reguli ale Drepturilor Omului”, a declarat preşedintele Uniunii Europene, Herman von Rumpuy, jurnaliştilor de la Cartoon Network aflaţi prin zonă.

Care sunt acuzaţiile la adresa României?

Cea mai gravă acuzaţie la adresa statului român este aceea că, pentru a recupera sumele sustrase din fonduri europene de înalţii oficiali de la Bucureşti, se încearcă eliminarea fizică a unor persoane cu o mare influenţă, pasibile de puşcărie, pentru ca statul să nu mai cheltuie bani cu detenţia lor în condiţii de lux. În acest sens, raportul Organizaţiei Mondiale pentru Apărarea Drepturilor Cetăţeanului în Penitenciar, prezintă o serie de exemple concrete, dintre care le amintim pe cele mai recente: cazul  preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă; cazul fostului ministru Monica Iacob Ritzi, acuzată de deturnare de fonduri; al deputatului Nati Meir, arestat pentru înşelăciune, sau al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, acuzat de fraudarea FNI şi, de mai toate relele din lume. Plus că a mai avut şi otită când era mic!

Ce au în comun cei trei şi mulţi ca ei?

Raportul ajuns pe masa preşedintelui UE tratează cu atenţie această ciudăţenie, scoţând la suprafaţă o serie de coincidenţe uluitoare. Astfel, preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, i s-a făcut rău la scurt timp după ce Tribunalul a decis, joi, arestarea sa preventivă (aproape instantaneu, li s-a făcut rău şi soţiei şi fiicei acestuia; medicii chemaţi la faţa locului au constatat o stare ciudată de leşin, colectiv şi posibil contagios). Fostul  ministru Monica Iacob Ritzi şi-a descoperit o afecţiune rară a sângelui după ce a fost acuzată de deturnarea unor fonduri din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului; deputatul Nati Meir a acuzat, la scurt timp după depunerea în detenţie, un atac cerebral suspect, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a reclamat în faţa judecătorilor o acutizare a afecţiunilor cardiace (confirmată de medicii ginecologi şi orl-işti) şi, în general, mai toţi politicienii şi afaceriştii cercetaţi pentru diverse încălcări ale legii prezintă, la foarte scurt timp după  începerea anchetelor penale, o stare generală de rău.

Ce se întâmplă? În ce ţară trăim?!

Răspunsul îl dă tot raportul Organizaţiei Mondiale pentru Apărarea Drepturilor Cetăţeanului Puşcăriabil, care, după o anchetă bine documentată, a găsit şi motivul care stă la baza acestui straniu fenomen. “Dubele folosite de Poliţia Română, cu care sunt plimbaţi deţinuţii de lux între locuinţele proprietate personală, arest sau penitenciar şi tribunale au filtrele de polen îmbibate cu o substanţă necunoscută, care irită hipotalamusul şi globul ocular, pătrund rapid în sânge şi generează afecţiuni ireparabile, până în momentul punerii lor în libertate”. Experţii europeni care au analizat raportul spun că acuzaţiile, “extrem de grave şi bine documentate”, ar putea chiar provoca excluderea României din Uniunea Europeană. “Un asemenea genocid, orchestrat de la cele mai înalte nivele ale statului, nu s-a mai întâlnit din vremea Războiului de o sută de ani. Efectele sunt dezastruoase, cutremurătoare şi odioase, dacă ne gândim numai la cazul domnului Constantin Nicolescu, asupra căruia s-a pulverizat o doză atât de puternică din respectiva substanţă necunoscută, încât a leşinat şi el, şi familia. Cineva trebuie să plătească pentru disconfortul creat acestor oameni, iar România va trebui să prezinte explicaţii detaliate în faţa Consiliului Europei, a ONU, NATO şi Hollywood, care va turna şi un film 3D pe această temă”, a conchis preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *