Salariul corect în ograda menistrului Reluţu: 9.000 de euro!

• ieşanul de la Transporturi spune că salariul subordonatului său de la Chefereul de marfă e tocmai corect, indexat cu rata inflaţiei şi adaptat la coşul zilnic de cumpărături

Salariul corect în ograda menistrului Reluţu: 9.000 de euro!Ce-i corect, şi lui Dumnezeu îi place. Cam aşa stau lucrurile în multele companii aflate supt aripa ocrotitoare a menistrului Fenechiu, poreclit, mai nou, Dumnezeul cheferiştilor, al aeroporturilor, transportatorilor şi al şpăgarilor de la RAR, ARR ori alte instituţii cu ştampilă pe mânuţă. Iar asta o lasă să se vadă cu fiecare ieşire în public pe care ne-o oferă de câteva săptămâni încoace, mai exact, de când s-o luat în clanţă cu premierul Bonta pe problema privatizării gheboase de la Chefereul cel cu marfare lungi şi contracte pe supt mână. Ultima probă în această direcţiune ne-o oferit-o numa zâlele trecute, taman pe tărâmul Iaşului cel adoptiv şi tare generos cu politicianul-afacerist iubitor de contracte cu statul. Nu ştim de la ce s-o luat, nici ce l-o apucat (deşi cam intuim de unde i se trage), dară menistrul Relu s-o trezit el să decreteze drept „corect” să ai un salariu de 9.000 de euro ca dereftor la o măgăoaie gata-gata să-şi deie duhul, aşa cum este Chefereul pentru marfă. Că, vorba ceea: dacă e să ne luăm după realizări, atuncea un astfel de dereftor – în cazul nostru un oarecare Drăghici,– atuncea chiar se merită investiţia. Că omu’ cică ar fi făcut în trei luni cât n-au făcut alţii în patru ani, spetindu-se la adus contacte de milioane şi zeci de milioane de epuroi. Mai mult, Reluţu nici nu este invidios pe suptalternul lui, dacă e s-o luăm în ordinea numirilor, în condiţiile în care salariul de menistru abia dacă se ridică la a zecea parte din cea a şefului de la Chefereu.

Populism ori aroganţă?

Pe noi altceva ne intrigă însă. Cum de menistrul îşi permite astfel de aroganţe prin declaraţii, ştiind că se află cu privatizarea măgăoaiei deasupra capului, mai ceva ca sabia lui Damocles? Că, din câte ştim noi, la licitaţiune nu prea au fost ofertanţi, iară muşterii serioşi la aşa o măgăoaie de găunoasă nu ştim cine să mai bagă în vremurile astea de foame de cash. Că pe aia cu Bemweul am înţeles-o, că n-o fi nimeni atâta de ipocrit încât să spună că un loc într-un compartiment de 8 la acceleratul de Constanţa e mai confortabil decât X6-le lui Relu. Dar să o arzi tu cu populisme după ce, cu o zi înainte, chiar premeraşul Bonta anunţa că va rade toate salariile de şoric gros până le va face egale între ele, atunci chiar că te ceri afară. „Suntem obligaţi să dăm salarii bune, altfel niciodată nu vom avea performanţă. E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenţi. Important este să nu vină pe salarii de 8.000 – 9.000 de euro pe lună nişte politruci. Iar când mă refer la politruci, nu mă refer neapărat la oameni angajaţi politic, ci mă refer la oameni care vin din politică şi care nu au nicio legătură cu managementul”, o bătut şaua menistrul Relu, ca să priceapă şi cârlanul de Bonta. Ce o înţăles aista din urmă, nu ştim încă. Dupe cum sângur s-o dat de gol, ne dăm sama că nu mare lucru. Ori nici n-o vrut să-şi bată capul prea mult de faţă cu presarii cei insistenţi din Capitală, zicând că o să tranşeze problema cu Reluţu între uşile ferecate de la Palatul Victoria. Cât ne priveşte pe noi, bârfitorii de rând, nici nu mai avem prea multe ce comenta. Că de când s-o văzut menistru, ieşanului Reluţu parcă i-o ieşit la suprafaţă tăte bubele negre din tinereţe, de   parcă epidemia de pojar ar fi cuprins Guvernoiul, nu alta. Iar la cum se comportă, mai mult ca sigur că în curând menistrul ar putea să fie trimis la izolare, ca nu cumva să se molipsească şi alţi coledzi de populisme şi aroganţe din astea cu salarii de zeci de mii de epuroi. (Nişte Ţărani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *