Sălăvăstru, ziaristul lu’ Peşte

Valerian Sălăvăstru

Valerian Sălăvăstru

Valerian Sălăvăstru, fostul „copil de intervenţii ultra rapide” al baronului PNL Iaşi, Relu Fenechiu, se dă în stambă la malul Mării Negre. Tare am mai râs în ultimele zile, cu gura până la urechi, de am pocnit, iar la un moment dat chiar am căzut pe spate în hohote, când l-am zărit pe sticla televizorului din dotare pe ieşeanul Valică, ex- şef OPC şi fost director de Cancelarie la Prefectura arestatului Radu Prisăcaru, invitat la o emisiune de divertisment cu gagici despuiate, marca „Kanal D”. Mai precis, Valică al nostru le privea pe fete, le admira iar apoi le acorda acestora note… în calitate de membru al juriului, dar, mai ales, de director al postului de televiziune Antena 1 Constanţa. Da, aţi auzit bine!, Valică a îmbrăţişat meseria de gazetar de-a binelea şi s-a hotărât să facă, pe bune, jurnalistică la comandă.

După ce a căzut în dizgraţia naşului Relu, fiind aruncat ca o măsea stricată şi apoi fugărit din toate funcţiile bugetare, Valică a emigrat pe meleagurile dobrogene, pentru a câştiga o bucată de pâine. Cel care l-a salvat de la pieire, este nimeni altul decât primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, un pesedist putred de bogat, dar şi un mogulaş al mass-mediei constănţene. După un an de zile, timp în care a deţinut funcţia de consilier al primarului de Eforie, Sălăvăstru a fost numit director la Antena 1 Constanţa, postul de televiziune fiind preluat de la familia turnătorului Dan Voiculescu, alias Felix.

Finul Valică şi-a stricat total relaţiile cu naşul de cununie, Relu Fenechiu, la începutul lui 2010. Atunci, Sălăvăstru a intrat în conflict deschis cu liderul PNL Iaşi, căruia i-a reproşat că are o alianţă locală cu PSD. La Congresul PNL din 5-7 martie, Sălăvăstru ar fi trebuit să fie pe lista propusă de Viorel Cataramă, însă acesta din urmă nu a mai candidat. Valică a condus ultimele patru campanii electorale ale PNL Iaşi, inclusiv pe cea prezidenţială.  El a intrat în PNL în anul 2003, iar între anii 2005 – 2009 a fost secretar coordonator al organizaţiei judeţene. Valică a fost şi membru al PD, între anii 1994 – 2000. Şi ar fi intrat şi în PSD dar „dragostea” imensă pe care o poartă actualului primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, i-a cam pus piedică. Şi-am încălecat pe-o şa…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *