Sâmbătă seară, pe pietonalul Ștefan cel Mare: Debut de stagiune grandios la Opera ieşeană

Opera Națională Română Iași deschide stagiunea 2013- 2014 sâmbătă, 28 septembrie 2013, cu un spectacol inedit în aer liber, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Potrivit reprezentanților Operei ieșene, evenimentul se află deja la a III-a ediție și se va desfășura sub genericul „Magia serii în sunet și lumină”, începând cu ora 20.30, participarea fiind liberă. Pe scenă vor evolua soliștii, corul și orchestra în concert, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Opera_Iasi_spectacol_in_aer_liberSpectacolul, cu o durată de o oră și jumătate, este realizat după modelul celui oferit în ultimii doi ani la deschiderea stagiunii și reprezintă un dar al instituției pentru publicul larg, prezent în număr foarte mare la edițiile anterioare (în 2011 au fost peste 5.000 de spectatori, iar anul trecut – peste 7000 de spectatori).

Soliștii Jean Kristoff Bouton, Andrei Fermeșanu, Ana Maria Donose, Simona Titieanu, Cristina Grigoraș, Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Florentina Onică, Maria Macsim Nicoară, Diana Bucur, Octavian Dumitru, Mihaela Grăjdeanu, Ciprian Marele, Irina Scafaru, Adrian Ionescu, Elena Roșsca, Laura Scripcaru și Florin GuzgăOpera_afis_Magia_serii_in_sunet_si_lumina vor interpreta arii celebre din operele unor mari compozitori precum Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Franz Lehár, Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart și alții.

Reprezentanții Operei ieșene promit un eveniment grandios, un spectacol de lasere, lumini și artificii, care a creat deja o tradiție culturală de succes în capitala Moldovei.

Duelul viorilor

În altă ordine de idei, Stradivarius şi Guarneri – două viori de colecţie – şi cei doi artişti de talie internaţională care le mânuiesc cu măiestrie, Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, se vor duela, arbitraţi de pianistul Horia Mihail, în cadrul celei de-a treia ediţii a turneului naţional „Duelul viorilor”. Spectacolul va avea loc la Iași luni, 30 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național. Devenit deja un brand, obţinând notorietate şi admiratori de la un an la altul, turneul „Duelul viorilor” este organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *