Sănătatea românilor, la mâna călăilor

Într-o ţară din Europa secolului 21 oamenii mor ca nişte câini rezemaţi de zidurile spitalelor

Şefii spitalelor ieşene îşi ascund incompetenţa sub preş, aşa cum fac de ani de zile. O tragedie petrecută recent în ograda Spitalului Parhon, din Dealul Copoului, a scos la iveală a „n” oară putregaiul unui întreg sistem medical românesc dominat de indiferenţă, nepăsare, corupţie, delăsare, mârlănie şi incompetenţă. Ziua în amiaza mare, un bărbat din comuna Vlădeni, pre’ numele lui Dumitru Roşu, a murit cu zile rezemat de zidurile reci ale unităţii medicale conduse de „marele” manager şi doctor Adrian Covic.

Din spusele cadrelor medicale, confirmate ulterior şi de familia decedatului, bărbatul a fost iniţial internat la Spitalul „Sfântul Spiridon”, suferind de o afecţiune denumită tromboflebită şi hematurie macroscopic, iar, după o perioadă de 10 zile, a fost externat cu recomandarea să meargă la un control la Secţia Urologie din cadrul Spitalului Parhon. În ce condiţii a fost tratat şi pus pe picioare de cadrele medicale de la instituţia medicală cu pretenţii din buricul târgului doar doctorul curant ştie împreună cu personalul medical ş.a.m.d. Dacă omul avea voie să plece din spital pe propriile picioare tot medicii de la Spiridon pot să spună cu exactitate. Cert este că, la un moment dat, Dumitru Roşu şi-a luat biletul de externare şi a pornit către Parhon, alături de ginerele său, aşa cum i se recomandase.

Taxiul a transportat bolnavul spre moarte

Traseul Piaţa Unirii – Dealul Copoului a fost făcut cu un taxi particular şi nu cu o maşină medicalizată a Ambulanţei aşa cum ar fi fost normal să se întâmple şi să se solicite de către doctorii din Spiridon care l-au tratat. Dacă luăm de bune aprecierile celor de la Spiridon, precum că afecţiunile bărbatului în cauză ar fi fost pe deplin ameliorate, rezultă că acesta nu era pe moarte defel şi că ar mai fi avut încă mulţi ani de trăit. Una peste alta, bolnavul şi ginerele au ajuns în cele din urmă la Parhon. Aici, nea Mitică a fost lăsat afară de către ginerele său (lucru total greşit) care a intrat în incinta unităţii ca să caute un scaun cu rotile şi evident asistenţă medicală. De la episodul cu abandonul şi până la tragedie nu a mai fost decât un pas. În tot acest timp, ce credeţi că făcea un doctor rezident aflat la etajul superior al clădirii? Ei bine, în loc să se alerteze de faptul că cineva (UN OM) s-a prăbuşit din picioare în ograda spitalului unde prestează, tinerelul în cauză s-a apucat să facă pe fotograful, adică să imortalizeze …mortul.

Imoralitatea unui rezident şi declaraţia lui Covic

Cu privire la moralitatea rezidentului respectiv se poate discuta cât cuprinde, însă doar am dorit să subliniem acest aspect revoltător petrecut sub nasul managerului Adrian Covic, aspect ignorat total de toţi cei care s-au grăbit să lanseze tot felul de acuze în stânga şi-n dreapta. Urmare a acestui fapt cutremurător a fost mult mai uşor pentru toţi cei care se consideră mari directori de spitale, adică factori de decizie şi responsabili ai sistemului, să arunce cu lături într-un simplu ambulanţier de la Salvare, aflat în ograda Parhonului cu un alt bolnav, şi care anunţase deja la Triaj faptul că un necunoscut căzuse din picioare. Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe managerul Covic să facă declaraţia şoc a anului: „La mine în Triaj, omul a ajuns mort”.

Jenant şi penibil totodată, domnule manager!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *