Sanitas Tănase face revoluţiune

Sanitas Tănase, liderul de sindicat al cadrelor medii din sănătatea ieşeană, împreună cu amazoanele sale, dar şi cele din învăţământul preuniversitar, a ieşit, la sfârşit de săptămână, în faţa Palatului Culturii pentru a-şi manifesta nemulţumirile faţă de nivelul de trai din ţară: salariile mici şi condiţiile de muncă. Deşi gradele din termometre dădeau cu minus, aproximativ 400 de oameni au venit echipaţi până-n dinţi cu pancardele clasice „Jos Băsescu”, fluierele şi steguleţele cu însemnele sindicatelor de origine. Protestul a fost, timp de două zile, atracţia principală a curioşilor întâmplaţi prin centrul oraşului . Aceştia le-au privit cu invidie pe asistentele medicale care strigau cu convingere lozinci devenite deja hit-uri la Bucureşti:

„Jos Băsescu!”, „Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara!” şi, inconfundabilul, „Ne-au lăsat pe toţi săraci, doi boi şi două vaci!”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Sindicaliştii au avut parte, totodată, de discursuri mobilizatoare, liderii lor manifestându-se total pe o scenă reală, neimprovizată ad-hoc, unde au putut vorbi la microfon, graţie ajutorului oferit „benevol” de partidele de opoziţie. De acelaşi material strategic au beneficiat şi manifestanţii USL, cu o zi înainte. Şi totul a fost… OK! De liderul Sanitas, Viorel Tănase nici nu mai vorbim: timbrul vocal şi gestica sa inconfundabilă ne-a adus aminte de cunoscuta rubrică „Faptul Divers”, din Epoca de Aur, unde ne erau prezentate curiozităţi şi oameni ciudaţi de pe întreg mapamondul. Iată că astăzi, se întâmplă şi la noi! Ciudat, nu?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *