Scrisoare către Băsescu: „Deci sînt nebun, dar sînt foarte deştept”

Oliver Stan suferă de schizofrenie paranoidă şi a fost internat de 9 ori la Spitalul de Psihiatrie Socola. Semnele maladiei sale mintale erau evidente pentru oricine ar fi avut răbdarea să îl asculte. Pe 25 ianuarie 2013, Oliver Stan a postat pe un forum (bucuresteni.ro) o scrisoare către președintele Traian Băsescu. Omul își oferea ajutorul, în felul lui. Acum, scrisoarea circulă prin toată presa. Până acum, nu a băgat-o nimeni în seamă. Iată mai jos fragmente din scrisoarea lui Oliver Stan către președintele Traian Băsescu. Nu e chiar de râs.

Traian_Basescu_1„Domnule Băsescu,

Sînt atît de jos pe scara socială încît cu greu mă pot numi cetăţean al acestei ţări… Dar voi încerca tot ce voi putea să ajung pînă la dumneata Sînt un geniu şi am o soluţie de a vindeca şomajul în ţară într-un timp foarte scurt.

Evident e vorba de împărţirea muncii disponibile la toată lumea, de crearea de locuri de muncă cu doi angajaţi pe acelaşi post. (…)

Asta ar duce la dispariţia muncii inutile şi atunci aceiaşi bani ar ajunge practic la aceiaşi oameni dar ar lucra doar 3 zile pe săptămină. (…)

Da, sînt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenia paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu şi această soluţie e de la Dumnezeu, dar pînă şi psihiatrii recunosc că sînt un om de o inteligenţă extraordinară. Deci sînt nebun, da e adevărat, dar sînt foarte deştept.

Iisus mi-a spus că nu a multiplicat pîinile şi peştii în mod fizic ci i-a făcut pe oameni să-şi împartă între ei mîncarea pe care o aveau.

Cred că aş putea face acelaşi lucru cu locurile de muncă. Sînt singurul om din lume care chiar poate pune în practică aşa o soluţie.

Ar fi vorba de organizarea unei sărbători publice numită „Capră în şură” în care oamenii să se întîlnească şi să-şi împartă în mod benevol (prin miracol) locurile de muncă. Adică vindecarea şomajului s-ar face într-o singură zi prin miracol.

Locuiesc undeva prin munţi aproape de Cârlibaba, am locuit şi într-o peşteră o vreme sînt un fel de Sfînt ciudat fără legătură cu Biserica, am publicat cărţi, sînt un om foarte neobişnuit un fel de boschetar de pădure greu de găsit vă las nr de tel al viceprimarului din Cârlibaba 0744…

Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani şi arăt că Iisus.

Am absolvit facultate masterat primul pe lista de admitere, am construit sisteme cu microprocesoare, am luat premii pe ţară, dar acum am ajuns boschetar. (…)

Bonus, Dumnezeul meu a promis că dacă colaboraţi cu El atunci va plăti El Însuşi personal datoriile externe ale României.

Fiindcă dacă miracolul acela funcţionează atunci această structură s-ar aplica apoi în toată lumea, şi Dumnezeu vă oferă deschiderea unui cont al Lui personal în care oamenii din toată planeta ar putea dona bani direct în contul lui Dumnezeu, şi din contul acesta s-ar putea plăti datoriile externe ale României în cîţiva ani dacă miracolul funcţionează… (…)

Ce-s eu acuma decît un nenorocit ieşit din pădure rătăcit prin oraş fără locuinţă m-am adăpostit într-o sală de net peste noapte şi ating doar o data într-un an tastatura unui calculator legat la net… Eu sînt mai degrabă un animal de pădure decît om… (…)

Stan Oliver”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *