Se închid dosarele lui Zac Braconieru’

La Iaşi, şefii de instituţii parcă sunt colecţionari de dosare penale. Cu cât au mai multe, cu atât ajung mai sus în funcţie. Oare nu ar fi trebuit ca lucrurile să stea taman invers? Cu cât ai mai multe dosare penale să tot fii retrogradat în funcţie? O fi efectul invers la noi. Cine îi mai înţelege. Dar haideţi să vorbim pe un exemplu concret. Vă mai amintiţi de comisarul şef de la Plăcuţe şi Carnete de Conducere, Zac Braconierul pe numele său de scenă? Dacă voi nu vă amintiţi, să ştiţi că noi nu l-am uitat.

Două mai vechi
Ei, domnu’ Zac e unul dintre cei mai celebri colecţionari de dosare penale. Primul i s-a deschis când a fost prins prin pădurile Iaşului la vânătoare în extra-sezon. Mai pe româneşte, la braconat. Cu al doilea s-a pricopsit ajutând un bun prieten. Se întâmpla chiar de ziua îndrăgostiţilor când comisarul şef de la Plăcuţe şi Carnete de Conducere a fost prins băut la volan chiar de ziua sa. Atunci, Zac Braconieru’ s-a dus val-vârtej la spital să-şi ajute tovarăşul de pahar cu o alcoolemie mai mică. A tunat şi fulgerat la angajaţii din spital, dar şi la poliţiştii care anchetau cazul. A dat telefoane în stânga şi în dreapta cerând îndurare pentru colegul de pahar. Totul în zadar. Sau mai bine spus, totul în defavoarea sa. Purtătorii de chipiu de la Circulaţie s-au simţit extrem de ofensaţi şi au redactat în spirit miliţienesc o plângere către parchet cu menţiunile de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Aventurile lui Zac Braconieru’ nu s-au oprit însă aici.

Unul proaspăt
În vară s-a luat de gât, sau mai bine spus l-a luat de gât pe un omuştean care ar fi blocat parcarea instituţiei la care e mare şef e Zac. Ca să fie treaba bună, i-a aplicat şi vreo două educative, gen palme după cap şi şuturi în dos, de faţă cu toată lumea. Victima promitea atunci că va depune plângere la Poliţie. Superiorii de la Bucureşti au venit şi ei la Iaşi şi au deschis o anchetă. Nu. Încă nu a păţit nimic Zac Braconieru’, dacă vă făceaţi unele griji. Din contră. Dosarul de braconaj a fost închis în cea mai mare taină. Cu NUP – neînceperea urmăririi penale. Cel din urmă dosar a fost şi el muşamalizat. Martorii, adică angajaţii de la Plăcuţe şi Carnete de Conducere nu au suflat o vorbă despe educativele lui Zac, iar imaginile de pe camerele de supraveghere nu mai sunt. Aşa că Zac Braconieru’ mai are de rezolvat un singur dosar. Dar noi avem o bănuială că deja se lucrează cu spor la asta. Pentru că postul de şef de la Plăcuţe şi Carnete de Conducere lăsat vacant de comisarul Tudorel, încă nu a fost scos la concurs. Se împlineşte îndată anul şi şef interimar este tot Zac Braconieru’. Ca să fie şef uns prin concurs, trebuie să scape de dosare. Adică, nu mai e mult. Un dosar. Doar atât. Ce să mai spunem şi noi acum?! Spor la treabă şi să trăiţi dom’ Şef!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *