Grangur local, căzut pe interceptările DNA

Pasiunea pentru avioane, piste și hangare s-ar fi transformat într-un biznis de milioane pentru un grangur local. Numai că bucuria și plăcerea personajului în cauză ar fi intrat la un moment dat pe niște frecvențe neplăcute și oficiale. În traducere liberă, omușteanul ar fi căzut pe interceptările procurorilor DNA într-o afacere locală cu parale publice în sumă de vreo 40 milioane de euroi.

Pe fir
Să vă zicem pe scurt povestea. Județul nostru și conducătorii lui au vrut o pistă lungă și modernă în dealul Ciricului pe care să alerge cât mai multe aparate zburătoare. Fostul șef de la județ a lăsat în conturile publice ‘jde milioanele de care am pomenit. Omul a strâns banii, dar n-a putut mișca un deget că era solist împotriva tuturor. Nou-venitul la conducere s-a apucat însă de treabă, de licitații, de câștigătorii licitațiilor, de săpat pământul, de manevrat buldozere, de devansat termenele de execuție, de făcut poze și filmări, de inaugurări și câte și mai câte. Lumea auzise că unul din constructori era partener loial al celui mai tare biznismen, om politic, mentor și ministru pe care Iașul și, în ultimă instanță, judecătorii, l-au dat penitenciarului de mare siguranță din Copou. Dar, aceeași lume era liniștită în privința câștigătorilor licitației pentru simplul motiv că – doar trăim în România! – erau cunoscuți dinainte. Așa că societatea civilă nu și-a mai bătut capul. În schimb, ar fi intrat procurorii pe fir când ar fi aflat de megasumele ce s-ar fi întors parandărăt. Mentorul de care am vorbit e deja la mititica, dar ucenicul lui, care acum se află la butoane, cică ar fi făcut toate vrăjile, numai că fumul n-a fost prea dens și s-ar fi văzut destul de clar combinațiile. Cică sumele care au făcut șpagatul sunt de ordinul milioanelor, iar situația numai roză nu e. Noi am verificat din mai multe surse, care ne-au confirmat situațiunea. Nu știm care va fi deznodământul, e treaba instituțiilor statului asta. Dar ca cetățeni onorabili parcă nu ne mai dorim încă o pată de rahat pe harta țării în dreptul județului Iași.

Belelele curg gârlă
Nenorocirile par să se țină scai de mahării din partidul cu săgeată. Deunăzi, DNA-ul l-a înhățat pe brașoveanul Aristotel și poporul l-a văzut la televizor plimbat în cătușe. Acum e cercetat în libertate, dar acuzațiile sunt nasoale rău de tot: favorizare de firme, aranjamente la licitații, mită, ca să enumerăm doar câteva. Culmea, procurorii DNA îl suspectează pe Aristotel de corupţie inclusiv în cazul construirii pistei aeroportului din Brașov, investiţie de circa 13 milioane de euro. Iar trăznetul ăsta a căzut taman în luna campaniei electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *