Şeful pazei de la un hipermarket, trosnit rău de un angajat hoţoman

Marile magazine din Iași, dar și din țară, cum sunt supermarket-urile şi hypermarket-urile, au profituri uriașe. Proporționale cu profiturile sunt și furturile din aceste magazine.

Hoții nu se sfiesc absolut deloc să sustragă bunuri din aceste centre comerciale. Și să nu credeți că printre hoți se numără doar clienții care intră în aceste magazine. Din contră, de cele mai multe ori, furturile sunt realizate chiar de propriii angajații. Laolaltă, hoţii externi şi cu cei interni produc marilor magazine pagube lunare de ordinul zecilor de mii de lei. În topul preferințelor în ceea ce privește produsele sustrase se regăsesc băuturile scumpe, electronicele şi electrocasnicele. Ce-i drept, aceste produse sunt cele mai căutate pe piață și se vând la foc automat, pe piaţa neagră.

Supravegheaţi non-stop
Spre exemplu, de la un retailer franţuzesc se fură, în medie lunar, de circa 20.000 de lei. Asta chiar dacă au pază privată. Chiar dacă au zeci de camere ascunse prin magazin. Și chiar dacă la Iaşi plătesc un șef al pazei, pe numele său Nelu Amoșneagului. Că despre el este vorba de această dată. Acest Nelu Amoșneagului a devenit spaima angajaților. Toți sunt bănuiți că uneltesc împotriva business-ului desfășurat de francezi la Iași. Unii pe bună dreptate, bineînțeles că ne referim la cei care fură, alții pur și simplu degeaba, că nu pun mână pe absolut nimic. De multe ori, când un angajat este prins că a furat, i se cere demisia, să achite valoarea bunului sustras și cam atât. Șefii par să înțeleagă că un angajat nu fură că are salariul de câteva mii de lei. Pur și simplu fură că nu poate trăi dintr-un salariu minim pe economie, atât cât oferă firma.

Concediu prelungit
Însă șeful pazei, alias Nelu Amoșneagului nu se lasă deloc înduplecat. Sună rapid la poliție și cere să i se facă dosar penal pentru furt respectivului angajat. El uită că legea s-a schimbat și că există și înțelegerea amiabilă a părților. Și nu puțini sunt cei care s-au trezit cu dosar penal pentru o sticlă de votcă sau un telefon mobil, doar așa de ambiția șefului pazei. Însă supărarea angajaților nu a rămas nerăzbunată. Recent, Nelu Amoșneagului a avut un concediu medial super-prelungit. De vreo două luni chiar. Și când s-a reîntors la muncă, tot nu era întreg. Încă mai purta ghips la un picior. Nu. Nu a căzut la schi sau la săniuș. Mai rău. S-a pricopsit cu o bătaie soră cu moartea chiar în fața blocului său. Și asta nu e tot. Agresorul cică ar fi un fost angajat prins furând de la magazin, iertat de șefi, dar dat pe mâna poliţiei la ambiția lui Nelu Amoșneagului. Ce să mai spunem și noi acum. Nu e corect nici că ăia fură, nici că Amoșneagului e cinic şi-i vrea pe toţi în puşcărie. Însă atenţie mare, că se poate ajunge la trosneli în plină stradă, iar asta nu-i normal deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *