Senatorul de Strunga a dat în mintea… pisicilor

E „cool” să fii pe Facebook! Iar dacă o treime din România este pe rețea, e și normal! Și, dacă știi și ce să faci, poate fi și util! Copiii stau pe Facebook ca să-și arate iPhone-urile, să posteze inimioare și smiley-uri și să se plângă de părinții cei neînțelegători și de profesorii cei răi. Adolescenții, tot cu iPhone-urile, plus BMW-urile, plus frizurile, plus mușchii și boticul de rață, fiindcă, nu-i așa, Facebook e noul Hi5. Unii vor să-și reîntâlnească colegii de școală generală. Alții, doar să piardă timpul. Unii vor să vândă. Alții, politicienii, vor câte ceva din toate.

Senatorul de Strunga a dat în mintea... pisicilorDin ultima categorie, o fac – și o fac binișor încă – și Traian Băsescu, și Victor Ponta, și Crin Antonescu, și Liviu Dragnea, și, mai nou, și însuși Guvernul României. Unii politicieni o fac excesiv și prolix, adică plictisitor, iar aici nu ne gândim neapărat la Nicușor Păduraru. Alții, însă, o fac de-a dreptul prost, foarte prost, iar asta pentru că, în loc să calculeze raporturile dintre beneficiile și pierderile de imagine, dau în mintea copiilor: în loc de mesaje, idei și poze relevante, postează pisici, ghiocei și teorii conspiraționiste de care, altfel, Internetul e plin.

În această ultimă categorie constatăm, cu regret, că s-a aruncat și senatorul PSD Sorin Lazăr. Dacă numele nu vă spune mai nimic, nu e vina noastră și cu atât mai puțin a domniilor voastre: domnia sa evoluează, atât cât evoluează, într-un colegiu rural din care fac parte Strunga (pe unde a fost și primar), Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Budăi și alte oaze de civilizație și cultură pe care ieșenii, adică cei din orașul Iași, le cam ignoră, dacă nu le privesc cu superioritate. Dincolo de asta, distinsul parlamentar e mut ca o lebădă, deși am auzit lebede mult mai zgomotoase; o fi făcând el ceva, dar n-am auzit, fiindcă nu prea vorbește…

Senatorul de Strunga a dat în mintea... pisicilorDar faptul că nu vorbește nu-l împiedică să aibă și să întrețină un cont pe Facebook. Cont pe care, cum sugeram, nu pune nici propuneri legislative, nici idei, nici interpelări, nici măcar poze din vacanță, ci doar ceea ce ar pune orice elev de la școala generală din Strunga: mesaje „inspiraționale” cu mâțe, bancuri din gama „La bloc” și linkuri către teorii despre complotul iudeo-masonic mondial. Una dintre ultimele gogorițe de acest fel chiar ne-a dat pe spate prin spiritul și umorul ei: „La ora asta tot pe Facebook? Mâine crezi că merg eu în locul tău la muncă??? Treci în puii mei la somnnn!”

Bine, suntem conștienți că senatorul, ajuns spre 50 de ani, nu se joacă singur pe Facebook. Că e probabil ca în numele lui să se distreze niscaiva amploaiați de pe la cabinetul parlamentar, eventual chiar copiii lui, de care presa, în urma unor tulburătoare „dezvăluiri” marca ANI, scria că-i angajase pe banii Parlamentului… Dar, ca politician, gafe ca acestea nu se fac! Nu e „profi”!

Așa că, până una-alta, avem pentru domnia sa câteva recomandări. Mai întâi, să-și anuleze sau măcar să-și facă curățenie pe Facebook! Nu de alta, dar o să mai fie și alte alegeri și cine știe… Apoi, dacă nu stă chiar el pe rețea, să-și urechească angajații! În fine, fiindcă a început sesiunea parlamentară, îi adresăm tradiționala urare: „Mâine crezi că merg eu în locul tău la Parlament? Treci în puii mei la muncăăă!”

Sf. Lazăr a.k.a. 7 Noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *