Senatorul Oprică nu vede pădurea din cauza Ciricului

Fraţi ieşeni! Fac un apel către voi să facem o colectă publică menită a-l ajuta pe senatorul Dumitru Oprea. Onor politicianul bahluvian are nevoie urgentă de un bilet de tramvai. Ori de autobuz. Cu doar 4 lei aţi putea să-i salvaţi viaţa, să-i liniştiţi curiozitatea şi să-i ogoiţi frământările. Oricât din puţinul voastru înseamnă enorm pentru el fiindcă altfel moare de curiozitate. Ca şi câinele plecat la drum lung şi prostul de grija altuia.

Senatorul Oprică nu vede pădurea din cauza CiriculuiPersonajul nostru negativ a cerut ministrului Mediului să-i dea răspuns, scris, la nişte întrebări la care putea obţine lămuriri şi singur. Însă cum lui Oprică îi place să se bage în seamă ca şi lenjeria tanga, a lansat el o „interpelare” care să poată rupe gura vecinilor de scară, că pe-a târgului a umplut-o de sudalme. Pe omu’ nostru îl macină, din când în când şi doar cu interes de-şi face planul de scrisori publice trimise în plic închis, problema Ciricului, locul unde, pe vremurile epocii lumină, îşi repeta discursul de tânăr activist. Între timp, nici tânăr nu mai este şi nici nu-l mai ascultă nimeni. Nu că altădată ar fi avut audienţă în afara câtorva studenţi spăimoşi.

„Unul dintre proiectele cu probleme din municipiul Iaşi, care a costat mult mai mult decât s-a estimat, dovedindu-se păgubos şi disfuncţional, îl reprezintă reabilitarea şi modernizarea bazei de agrement de la Ciric”, zice, plin de năduf, senatorul. „(…)Primăria municipiului Iaşi încă nu a anunţat că a făcut demersurile pentru respectarea prevederilor legale privind înfiinţarea de noi suprafeţe forestiere pentru compensarea celor defrişate. Acţiunea trebuia demarată pentru împădurirea a 40 de hectare, din care 20 de hectare în zona C.A. Rosetti şi 20 de hectare la ieşirea din Iaşi, spre zona Aroneanu. Prin urmare, dacă Primăria nu poate dovedi că a făcut împădurirea celor 40 ha, apare o situaţie clară de încălcare a legii. În aceste condiţii, vă rugăm să ne răspundeţi la următoarele întrebări: Când va iniţia Ministerul Mediului un control în acest caz şi care sunt măsurile legale pe care le veţi lua împotriva Primăriei Iaşi dacă se constată lipsa împăduririi celor 40 ha?”. Bla-bla, bla-bla… Auzi, dacă se constată lipsa pădurii! Păi, el nu ştie? Nu a făcut verificări în teren? A scris acolo o epistolă doar ca să se bage în seamă? Nu că ar fi prima dată. La fel făcea şi pe vremurile în care era mare parlamentar pe la Bruxelles – se băga la cuvânt ca să nu-i taie alocaţia. Nu conta ce spunea, sau ce urmărea. Important era să ridice mâna, să-l socotească la vorbe.

Acum aţi înţeles de ce facem chetă? Ca să-l ajutăm pe bietul om să adune bani de-un bilet de tramvai. 4 lei nu-i mult aşa că daţi şi voi măcar restul de la un covrig ori lipsiţi-vă de Eugenia de la masa de prânz. Nu-i mult şi rezolvăm o problemă stringentă a Iaşului, cea a puieţilor care, dacă încă nu au prins rădăcini la Ciric, promite senatorul Oprea să-i sădească.

Colecta se face la sediul partidului, unde nu-i rău să aduceţi şi câteva cozi de hârleţe, ca să nu mai faceţi alt drum atunci când Oprică, băiatul harnic foc, vă va chema la munca patriotică, printr-o altă interpelare. Nu de alta, dar toate se numără, ca punctele la pensie. Cea de parlamentar.

Ciolănel Biznosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *