„Serviciile” stau cu ochii pe ei… Extremiştii şi eco-anarhiştii au pus stăpânire pe Roşia Montană!

* după şirul de piruete propagandistice exersat între palatele Cotroceni şi Victoria, SRI apleacă ochiul şi timpanul asura unei probleme care ne-a poluat aerul liniştit al Copoului din ultimele duminici…

După ce au acuzat autorităţile locale de încălzirea globală, de foametea din lume şi de  aerul irespirabil al planetei, grupurile şi grupuleţele de protestatari ant-Roşia Montană  au intrat şi în vizorul autorităţilor centrale. Nici nu ştim exact pe cine au supărat oengiştii gălăgioşi, dar se pare că pe toată lumea, de la un capăt la altul.protest_Iasi_Rosia_Montana

Altfel, nu înţelegem noi de ce un politician fin ca un Crin, spre exemplu, refuză cu obstinaţie să meargă să discute cu miile sau chiar zecile de mii de protestatari de pe întreg mapamondul (după cum am văzut că se laudă organizatorii prin comunicatele de presă…), de vreme ce a fost şi încă se mai declară drept principalul contestatar al exploatării miniere cu cianuri din Apusenii patriei.

La fel, nu ştim cum de are căderea să se mai prezinte drept ecologist şi mare promotor de maşini electrice premierul Victoraş, atâta vreme cât spune, de-o mână cu alţi specialişti, că exploatarea ar fi în interesul României. Dar nu neapărat asta a româno-canadienilor de la Resursele lui Gabriel, ci una verde, eco şi nepoluantă, aşa cum a văzut el în Finlanda, şi care, vorba laponilor, să nu-l deranjeze nici pe Moş Crăciun, dar nici pe Marele Licurici, că atunci e vai şi-amar!

Cât despre Cotroceni, ce să mai zicem? Noi, unii, am rămas de-a dreptul fermecaţi  de piruetele propagandistice abil exersate de Trăienel şi alţi gornişti din PDLSRI_George_Maior, care, de unde mai acum vreun an voiau să pună exploatare proiectul prin ordonanţă de urgenţă şi indiferent de urmări, acum s-au trezit deodată care echidistanți şi imparţiali, care protestatari de profesie, precum madamesa Udrea ori majordomul Boc şi nevastă-sa de la Cluj.

Cu ochiul (și timpanul) pe situație

Cu aşa o varză de informaţii şi contrainformaţii, era clar că nici SRI-ul nu putea sta deoparte. Aşa că directorul instituţei, imparţial cum îl ştim, a ieşit în presă cu un comunicat care clarifică, în sfârşit, situaţiunea.

Aflăm, aşadar, din gura lui Georgică Maior, că SRI nu i-a „analizat” doar pe guralivii din pieţele publice, ci a mers mai departe cu investigaţiile.

spionDrept urmare, SRI stă acum cu ochiul şi timpanul pe acţiunile menite să influenţeze actul decizional, dar şi – atenţie! – pe „tentativele unor structuri extremiste, eco-anarhiste”, care vor să deturneze mişcările protestatare de la adevăratul lor scop, de altfel unul extrem de nobil şi de curat.

Iar dacă îşi închipuia cineva că poate să mai strige în gura mare „Salvaţi Roşia Montană” ori „Save Vama Veche” şi nu-l bagă nimeni în seamă, va avea o mare dezamăgire!

O grămadă de ochi stau aţintiţi asupra lui, iar o altă armată de oameni va căuta subtilităţi în discurs şi în polemici, acolo unde alţi analfabeţi nu le văd.

Astea fiind zise, facem şi noi ciocu’ mai mic pe acest subiect, până ne mai dumirim ce şi cum, ca să ştim în cine să aruncăm cu roşia, atunci când o fi să fie.

Nu bine a făcut el prefectul Romică atunci când a zis că va da amenzi de la un capăt la altul pentru perturbarea liniştii publice? Aşa, ca să nu se supere nimeni…

Serviciul Român de Dezinformaţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *