Sfântul Ioan Niculaie şi armeanul Varujan

Senatorul ieşean agăţat în mega-afacerea gazului, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase  

Ioan Niculae

Ioan Niculae

Călăuzindu-se după formula „dacă intri în rahat, încerci să-i tragi şi pe alţii după tine, în speranţa că vei scăpa şi tu mai puţin mânjit”, vajnicul nostru senator penelist de Bahlui, Varujan Vosganian, se ia la trântă cu cei care-i fac viaţa amară. Intuind că cea mai bună armă este atacul, parlamentarul cu origini armene iese în faţă, cerându-le public procurorilor DIICOT să-l audieze musai în dosarul multimiliardarului Ioan Niculae: ROMGAZ – INTERAGRO. Şi, pentru ca şuşaneaua să fie cât de cât credibilă, liberalul ieşean care a adunat în ultimii ani un purcoi de parale cât pentru şase vieţi, solicită interogarea premierului Emil Boc şi nu chiar a preşedintelui Traian Băsescu.

Într-o scrisoare deschisă adresată DIICOT, Varujan arată că „cei doi demnitari ai statului pot ajuta, prin informaţiile pe care le deţin, la limpezirea afacerii gazului”. „Solicit să fiu audiat în calitatea pe care o consideraţi de cuviinţă, pentru a contribui, prin informaţiile pe care le deţin şi prin documentele pe care le posed, la limpezirea acestei situaţii. Solicit, de asemenea ca, împreună cu mine, să fie audiaţi, într-o calitate cel puţin echivalentă cu a mea, date fiind circumstanţele agravante, domnii Traian Băsescu şi Emil Boc, cu atât mai mult cu cât cei doi dispuneau, cu siguranţă, la data respectivă, de datele pe care ulterior Serviciul Român de Informaţii le-a pus la dispoziţia DIICOT”, se arată în scrisoarea adresată DIICOT.

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Fostul ministru al Economiei recunoaşte că a acordat un discount comercial pentru Interagro
Vosganian consideră drept „halucinantă şi neverosimilă” ipoteza potrivit căreia „timp de şapte ani, mai toată conducerea unui minister reprezentat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi una dintre cele mai puternice companii româneşti au fost lăsate să comploteze nestingherite pentru subminarea economiei româneşti”. Chestionat ulterior pe seama scrisorii deschise înaintate procurorilor DIICOT, Varujan se contrazice flagrant. El admite că a dat unele ordine de ministru prin care anumiţi consumatori întreruptibili, printre care, evident se numără Grupul Interagro controlat de Ioan Niculae, au primit gaze naturale ieftine.
„Da, am acordat, prin Ordin al Ministrului, în baza unor note semnate, succesiv, de mine şi de ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, şi aprobate în Guvern, un discount comercial de câteva procente pentru consumatorii întreruptibili, cu condiţia ca aceştia să-şi onoreze obligaţiile de plată asumate”, recunoaşte senin Vosganian.

Bineînţeles că pentru noi, amărăştenii de cetăţeni plătitori la greu de taxe şi impozite, nu s-a pus niciodată problema unui discount rezonabil. În plus, am plătit la gaze şi pierderile milionarului milog la stat. Coane Varujane, se pare că nu ai auzit niciodată de vorba aia de duh din vechime: „Dacă tăceai, filosof rămâneai!”. Baftă la audieri!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *