Sfaturi de la Florin Neby: Cum să nu acumulezi kilograme în plus de Sărbători

Noi românii suntem cunoscuţi ca un neam petrecăreţ, de aceea chemăm prietenii şi membrii familiei şi scoatem din frigider tot ce avem mai gustos şi mai “atrăgator” din punct de vedere alimentar.

De cele mai multe ori, aceste adjective sunt în faţa asocierilor ce aduc kilograme în plus, alimentelor care au foarte mult zahăr în conţinut sau a preparatelor în băi de ulei.

Perioada sărbătorilor de iarnă ţine cam din 24 decembrie până după 7 ianuarie. Cu alte cuvinte, mai mult de două săptămâni în care organismul tău poate “câştiga” de la 1 kg, dacă eşti genul de persoană care doar gustă, până la 5, 6 kg în cazul celor ce “nu au dop”.

Sunt peste 14 zile de tradiţii culinare, alcool din belşug şi mai puţină mişcare, iar când am menţionat tradiţii culinare vorbeam despre:

-grăsime animala, amestecată cu resturi de organe şi carne grasă în cele mai multe cazuri, prăjită sau consumată din mezeluri.

-dulciuri ce conţin friscă, blaturi, creme, într-un cuvant prăjituri, având în componenţă destul demult zahăr, care aduce cu ele foarte multe calorii goale.

-cozonaci făcuţi din făină albă şi înmuiaţi în siropuri cu zahăr din abundenţă.

Sport cu spor!

După ceea ce am menţionat mai sus ţi-ar trebui ceva timp să îţi revii la o formă de apreciat. În plus, în această perioadă nici nu-ţi dai seama când ai mâncat, cât ai mâncat, de unde s-au depus kilogramele şi uite aşa vei ajunge să munceşti de 3, 4 ori pe săptămână în antrenamente intense timp de o lună sau două, pentru a scăpa de povara lasată de aceste sărbători.

NEBY 1

Nu neglija mişcarea în această perioadă! Evident că cea mai la îndemână rămâne sala ca şi loc de antrenament, dar şi propria casa (unde te poţi antrena cu programele mele de pe www.neby.ro).

Chiar dacă intervalul dintre antrenamente va fi mai mare, şi anume de 2, 3 zile, motiv pentru care sigur te vei simţi mai odihnit/ă şi cu energie mai multă, tot este bine decât nimic.

Îţi propun un antrenament de menţinere indiferent de obiectivul pe care îl ai. Vreau să-ţi aduc aminte faptul că organismului îi este mai greu să aibă rezultate în această perioadă.

Rămâi totuşi la aceeasi greutate dacă obiectivul tău este să câştigi masa musculară sau sa-ţi creşti forţa şi nu intensifica antrenamentul dacă ţi-ai propus să slăbeşti. Şi nici nu-ţi schimba intensitatea dacă ai ca scop să te menţii sau să te defineşti.

Nu neglija partea de cardio în oricare din obiectivele menţionate şi asta pentru că aparatul cardio-respirator să nu piardă prea mult din rezistenţa la efort.

Secretul?Alimente tradiţionale dar slabe.

Doar dacă te abţii de la produsele “la modă” în această perioadă, lucru pentru care îţi trebuie voinţă de fier, poţi scăpa fără schimbarea garderobei. Altă variantă în care ai putea să “scapi” doar cu 1,2 kilograme în plus ar fi să-ţi propui o gustare din alimentele tradiţionale în prima parte a zilei.În restul zilei să-ţi reduci mesele şi dacă se poate să treci la programul alimentar pe care îl ai în timpul anului.

NEBY 2

Trebuie să ne gândim că în acest moment al anului, producătorii scot de sub “tejghea” tot ce au mai bun din punct de vedere calitativ, aşa că nu avem scuze dacă intenţionăm să spunem că nu am găsit anumite produse.Mai există o singura variantă prin care poţi trece peste aceste sărbători fără povara kilogramelor acumulate, iar aceasta ar fi să-ţi prepari produse tradiţionale din alimente cât mai sănătoase, dar şi mai slabe în acelaşi timp:

-în loc de zahăr alb-zahăr brun

-înlocuieşte carnea de porc grasa cu una de pui sau muschi de porc

-cârnaţi din comerţ vs. cârnaţi făcuţi de tine cu alimente slabe,

-faina albă vs făină integrală sau de migdale

Alternative sunt multe, trebuie doar să vrei.Trăiţi sănătos!”

Sursa: bravonet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *