Sîngele albastru, tot sînge albastru! Iulia Scântei îi scrie lui Tudose în franțuzește!

Neavînd cu adevărat treabă și plictisită de trai bun, senatorul PNL  Iulia Scântei s-a apucat de trimis scrisori deschise. Pe pagina sa de facebook este înserată una către premierului Tudose. Ne facem datoria și prezentăm paragraful introductiv, text cu mare greutate și redactat pe înțelesul tuturor .

„Monsieur le Premier Ministre, Mihai Tudose, vous devriez avoir honte! Mais vous, votre PSD, l’administration locale PSD et le maire, aussi PSD, de Iassy, vous tous n’avez aucun honneur ni honte!”

După ce ne-a arătat că  are în staff-ul său pe cineva care parlește pe franțuzește, de, limba elitei românești de acum un secol, mediu din care se crede a proveni și distinsa doamnă, Scântei o  mai dă și pe românește, să înțelegem și noi, ăștialalți.

În continuare, o polologhie din care reiese că este nemulțimită cam de toți și de toate(la unele nemulțumiri parcă am achiesa și noi, dar nu mai mult).

Ce ne-a mai atras atenția a fost felul în care a semnat opera literară:Iulia Scântei, senator pentru Iași. Doamnă, în română se zice de sau al Iașului, nu  pentru. Sau poate ne trezim acuși, acuși că adunarea lui Postolache devine partid parlamentar. Că și așa a început să umble zvonul că nu v-ar mai place în PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *