Solcanu şi Flaişer, braţ la braţ la licitaţiile de artă

Eveniment monden rarisim, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi (CCI), care a trezit interesul până şi celor mai săraci şi plângăcioşi foşti demnitari ai judeţului. După cum vedeţi şi din poze, e vorba, evident, de fostul senator PSD, Ion Solcanu, dar şi de fostul prefect, preşedinte de CJ şi actual consilier judeţean, Luciaaan Flaişer (era cât pe ce să spunem Bute!!!).

Aflându-ne în apropierea sărbătorilor de iarnă, CCI Iaşi, în parteneriat cu liderul licitaţiilor din România, Artmark, a organizat, zilele trecute, o expoziţie de 60 de picturi valoroase ale artiştilor români pentru care va fi organizată o importantă licitaţie:

“Vrem să aducem odată cu această licitaţie valorile autentice româneşti. Încercăm să prezentăm vizitatorilor şi licitatorilor valoarea artistică, cea materială în cadrul celor 60 de opere de artă expuse”, spune Alexandru Bâldea, reprezentant al Artmark.

Toate bune şi frumoase, dar luând în calcul faptul că mai puţin de jumătate din populaţia Iaşului are un serviciu, puţini sunt cei care investesc în pasiuni, precum pictura sau obiectele vintage.

“Am fost întrebat dacă vindem artă sau investiţii. Aş spune că încercăm să promovăm identitatea românească. Preţurile sunt în creştere, având în vedere faptul că România se află la început în domeniul licitaţiilor. Valoarea artei creşte odată cu timp”, adaugă reprezentantul Artmark.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Preţurile la această licitaţie încep de la 600 de Euro, pentru opera „Nud în iatac” a artistului Nicolae Tonitza. Fiind vorba de artă românească sută la sută, nu putea lipsi Nicolae Grigorescu. Suma estimată pentru tabloul „Care cu boi la Orăţii” variază între 120.000-220.000 Euro, acesta clasându-se pe locul al doilea ca preţ.

Chiar dacă s-a plans că pensia sa de 2.400 lei îi este insuficientă, fostul tartor al Iaşului, Ion Solcanu a fost prezent la expoziţie, admirând operele de artă cu mare interes, alături de fostul său aghiotant, Lucian Flaişer. Amândoi au fost consiliaţi discret de criticul de artă Valentin Ciucă, care, deşi nu are bani la vedere pentru a cumpăra astfel de opere, mai dă un sfat preţios pe ici, pe colo, poate mai pică ceva pe lângă pensie şi solda de consilier local PSD. Poate-poate, maestre!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *