STUDIU: Şase produse care provoacă oboseala şi somnolenţa

Produsele achiziţionate în supermarketuri sunt adeseori responsabile de lipsa de putere şi de oboseală pe care le resimte omul, afirmă cercetători americani, în urma unui amplu studiu pe această temă.

Astfel, concluzionează ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performanţei de zi cu zi. În finalul acestui studiu, citat de Agerpres, cercetătorii americani au întocmit o listă cu astfel de produse, în care au inclus alimentele cele mai frecvent cumpărate din supermarketuri.

Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze. Urmează dulciurile, responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sânge şi care favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman. Pe locul trei se situează carnea de curcan: proteinele din componenţa sa provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare.

Această listă include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia.

Respectivul clasament se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv.

Sursa: libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *