Substanta gasita in orice bucatarie care nu te lasa sa te imbeti oricat de mult alcool ai consuma

Cofondatorul unei fabrici de bere din orasul american Boston sustine ca a gasit metoda prin care o persoana poate bea cat pofteste, fara sa sa imbete.

Jim Koch, cofondatorul Boston Beer Company, sustine ca metoda descoperita de el este foarte simpla: el recomanda celor care se pregatesc de un maraton bahic sa inghita drojdie uscata inainte sa treaca la actiune, scrie CNet.

Pentru ca drojdia nu are cel mai placut gust din lume, Koch a marturisit ca el o amesteca cu iaurt, pentru a fi mai placuta.

„O lingurita pentru o sticla de bere, inainte sa incepi sa bei”, a spus Koch.

Acum iata si explicatia stiintifica: drojdia uscata activa contine alcool-dehidrogenaza (ADH), o enzima care descompune alcoolul in carbon, hidrogen si oxigen.

Daca enzima se gaseste in organism inainte de prima inghititura de bere sau vin, aceasta descompune alcoolul inainte ca acesta sa intre in sange si sa ii faca pe oameni sa creada ca sunt mai destepti si mai atractivi decat sunt in realitate.

Koch a tinut sa precizeze o informatie esentiala: trucul cu drojdia uscata nu elimina in totalitate efectele alcoolului iar mahmureala de „dupa” ar putea fi una dintre cele mai memorabile.

Sursa: stirileprotv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *