Gest controversat al acestei mame: până la ce vârstă şi-a alăptat fiul. „Am vorbit foarte mult cu el despre asta. I-am spus că este decizia lui…”

O femeie britanică a stârnit reacţii dure în jurul său după ce a povestit că şi-a alăptat fiul până la vârsta de 5 ani. Băieţelul, pe nume George, a renunţat singur în cele din urmă la sânul mamei.

O femeie din Mare Britanie a stârnit numeroase controverse după ce a povestit că a continuat să-şi alăpteze fiul până când acesta a împlinit vârsta de 5 ani. Catriona Reeves a explicat că şi-a dorit ca decizia să îi aparţină copilului, şi nu ei, relatează 24tanzania.com.

„Am vorbit foarte mult cu el despre asta, încă de când avea trei ani. I-am spus că este decizia lui, chiar dacă nu mulţi dintre prietenii lui fac asta”, a spus femeia. „Nu am vrut să se simtă anormal, dar nu am vrut să creadă că este ceva ce trebuie să facă, în mod cert nu pentru a mă mulţumi pe mine. Am vrut să facă ce crede el că este mai bine”, a adăugat ea.

În cele din urmă, băieţelul pe nume George a renunţat la laptele matern după ce a împlinit 5 ani, pe motiv că nu avea gust de „sandviş cu gem şi ciocolată cu lapte”.

Decizia Catrionei a provocat deopotrivă atât critici, cât şi laude venite din partea altor mame: „Am văzut reacţiile de pe Twitter, iar unii oameni s-au arătat chiar dezgustaţi, dar cred că totul ar trebui acceptat. Chiar dacă nu este ceva neapărat obişnuit, nu este totuşi nimic greşit”, a spus ea.

„Eu am fost întotdeauna foarte deschisă în legătură cu acest subiect, cred că foarte mulţi dintre părinţii prietenilor lui (ai lui George, n. red) ştiu asta. Nu am ascuns nimic niciodată. Nu a fost un secret murdar”, a continuat aceasta.

În schimb, pe sora mai mică a lui George, Sophie, Catriona nu a alăptat-o decât câteva săptămâni. Asta însă pentru că fetiţa ar fi renunţat singură, preferând biberonul.

„Am făcut mereu ce e mai bine pentru copiii mei. Am fost puţin dezamăgită că nu am putut să o alăptez mai mult, pentru că medicii pediatri recomandă asta. Dar ea nu mai era interesată. Prefera biberonul şi am simţit astfel că aşa e mai bine pentru ea”, a povestit femeia.

Sophie are acum 4 ani şi încă foloseşte biberonul. „Va renunţa când va fi pregătită, nu îl va lua cu ea la şcoală pânâ când va avea 10 ani”, a spus Catriona Reeves în cele din urmă.

George are în prezent 11 ani.

Sursa: gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *