Ţeapă de 750.000 de euro de pe urma lui Adrian Cristea

Adrian Cristea

Adrian Cristea

Plecarea jucătorului dinamovist Adrian Cristea la Universitatea Cluj ar fi trebuit să aducă în visteria fostului club Politehnica Iaşi suma de 750.000 de euro, însă gruparea bucureşteană încearcă să găsească orice metodă pentru a nu da aceşti bani.

În momentul în care Florin Walter a părăsit acţionariatul clubului Dinamo Bucureşti, acesta a rămas pe minus cu o sumă destul de frumuşică. Astfel, „câinii roşii“ i-au cedat în ultimul an la Universitatea Cluj, noua formaţie patronată de Florian Walter, pe Claudiu Niculescu, Gabriel Boştină şi, mai nou, pe ieşeanul Adrian Cristea.

Pentru ultimul jucător, dinamoviştii ar fi încasat suma de 1,5 milioane de euro, însă de fapt aceştia şi-au lichidat datoriile faţă de Florian Walter.

Marea problemă pentru gruparea bucureşteană este faptul că, în momentul transferului lui Adrian Cristea de la Politehnica Iaşi la Dinamo, în urmă cu şapte ani, s-a stipulat faptul că gruparea din Dealul Copoului deţine în continuare jumătate din drepturile federative ale jucătorului. Adică, în cazul unui eventual transfer, ieşenii trebuie să primească jumătate din suma dată pentru Adrian Cristea.

În condiţiile în care gruparea ieşeană a intrat în insolvenţă anul trecut şi a fost exclusă din campionat şi, în plus, dinamoviştii se confruntă cu mari probleme financiare, oficialii „câinilor roşii“ îşi doresc să nu dea niciun leu Iaşului sau, dacă nu, să dea cât mai puţin din această sumă.

Iau în calcul şi plata hotelurilor

Pentru a-şi pune în aplicare planul, şefii dinamovişti au hotărât că, din moment ce ieşenii deţineau jumătate din drepturile federative pentru Adrian Cristea, aceştia ar trebui să fie responsabili şi pentru jumătate dintre obligaţiile pe care acesta le-a provocat.

Oficialii formaţiei bucureştene intenţionează să trimită la Iaşi o factură babană care să conţină orice cheltuială făcută în cei aproape şase ani petrecuţi de Adrian Cristea la Dinamo.

Potrivit unor surse din cadrul clubului bucureştean, factura va conţine inclusiv banii cheltuiţi pe la hotelurile în care jucătorul s-a cazat înaintea meciurilor din campionat sau în cantonamentele efectuate sau contravaloarea carburantului consumat de maşina fotbalistului.

Singura şansă a oficialilor de la fosta Politehnica de a vedea vreun ban de la formaţia din Ştefan cel Mare este ca instanţa să desemneze un lichidator judiciar care să se ocupe şi de problema ridicată de transferul lui Adrian Cristea la Universitatea Cluj.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *