Teatru în cafenea

Suntem deja la a doua experienţă de acest gen şi teatrul în cafenea, poate fără să vrem, ne prinde, ne vrăjeşte, ne acaparează întrutotul. Iar şefii de la Cafeneaua Maideyi ştiu că toţi clienţii simt nevoia de artă pentru că, la urma urmei, suntem totuşi Capitala Culturală a ţării!

Spaţiul intim şi relaxant, cât şi libertatea mai mare de exprimare au constituit principalele motive pentru care actorii, dar s-au integrat devenind parteneri de scenă. Obişnuită cu astfel de evenimente, cafeneaua Maideyi a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda piesei „Teatru la bar”. Timp de o oră şi jumătate spectatorii au putut savura din plin viaţa de culise dar şi jocul artiştilor.

Teatru în teatru… la o cafea

Piesa a debutat cu o învăţătură de viaţă: cât de importantă este punctualitatea în actorie (şi nu numai). Isterizat din cauza actorilor care au întârziat la repetiţii, regizorul mărturiseşte publicului cât de grea este meseria sa, mai ales în aceste vremuri de criză culturală.

În tot acest timp, actorii intră val-vârtej în local, cerându-şi mii de scuze regizorului pentru întârziere. Reacţia şi limbajul de cartier au stârnit râsetele publicului, care îşi savura din când în când băutura non-alcoolică.

Repetiţiile piesei au fost un amalgam de situaţii rupte din viaţa cotidiană şi intimă a unui cuplu. Dinamismul, comicul cu tentă sexuală şi poziţiile provocatoare ale celor două actriţe au fost savurate din plin de spectatori, lucru care se putea observa după felul în care aplaudau şi zâmbeau.

Reprezentantele sexului frumos au sorbit din ochi fiecare secundă în care actorul cu mustăcioară şi-a arătat trupul bine lucrat.

Participarea publicului, esenţială

Dialogul continuu cu publicul a fost un element de noutate în ceea ce priveşte teatrul cafe, bucurându-se de mare succes. Punctul culminant al acţiunii a fost în clipa în care regizorul sau „Bursucel” i-a dat acceptul unui actor să o lovească, într-una din scene, pe actriţa cu care acesta avea o relaţie intimă. Indignată, femeia i-a reamintit originile şi a părăsit cafeneaua. Cum repetiţiile nu se puteau încheia aici, asistenta, cu glezna proaspăt luxată (în viaţa reală), a intrat în acţiune. Deşi îmbrăcămintea o făcea să pară insipidă, asistenta-actriţă a dat întrega sală pe spate când a îmbrăcat un minijup satinat.

La final, amanta regizorului şi-a reluat rolul dar cu o singură condiţie: „Bursucelul” să îngenuncheze în faţa sa. Fără a mai avea scăpare, acesta a executat ordinul fără prea multe comentarii. La fel ca şi în viaţa reală….

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *